Σε κρίση η Ιταλία λόγω κορωνοϊού - «Σώστε τους νεότερους»

Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης;

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 11/03/2020, για ποιους λόγους εξαπλώθηκε με αυτόν τον τρόπο ο κορωνοϊός στην Ιταλία.

Σε μεγάλη κρίση βρίσκεται η Ιταλία λόγω της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού, φέρνοντας ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό μπροστά σε μεγάλα διλήμματα όσον αφορά το θέμα προτεραιότητας των ασθενών. Σκοπός τους είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη - Στους 930 οι νεκροί

Σε άρθρο του επιστημονικού περιοδικού The Atlantic, φημισμένος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής σχολίασε τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρέπει να σωθούν.

Covid-19: Πότε αναμένεται να τελειώσει η παγκόσμια πανδημία

Προτεραιότητα σε όσους έχουν αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης

Οι συντάκτες που είναι γιατροί κάνουν συμπερασματικά συγκεκριμένες συστάσεις ως προς το χειρισμό αυτών των διλημμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου «να καταστεί αναγκαίο να οριστεί ένα όριο ηλικίας για την πρόσβαση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στη χώρα ο πρωθυπουργός

Αυτό σημαίνει ότι θα αποκλείονται όσοι είναι σε πολύ προχωρημένη ηλικία για να έχουν αυξημένες πιθανότητες ανάρρωσης ή κρίνεται ότι έχουν πολύ λίγα χρόνια ζωής μπροστά τους ακόμη κι αν επιβιώσουν. 

«Σε περίπτωση ολικού κορεσμού των διαθέσιμων πόρων η διατήρηση του κριτηρίου “όποιος έρχεται πρώτος, εξυπηρετείται και πρώτος” θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να αποκλειστούν από την πρόσβαση στις ΜΕΘ όσοι ασθενείς φθάνουν αργά», επισημαίνεται.

Ιταλία: Δραματική αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού - 827 οι νεκροί

«Σώστε τους νεότερους»

Πέρα από τον ηλικιακό παράγονται το έγγραφο συνιστά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να λαμβάνουν υπόψη τους τη συνολική κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Κλονίζεται ο κόσμος της μόδας, λόγω κορωνοϊού

Αυτό σχετίζεται με το ότι από τις πρώτες μελέτες του νέου κορωνοϊού φαίνεται ότι οι ασθενείς με σοβαρά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Επιπλέον, οι ασθενείς που έχουν γενικά πιο επιβαρυμένη συνολική κατάσταση υγείας μπορεί να χρειαστούν περισσότερους από τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους για να επιβιώσουν.

Οι κατευθυντήριες αυτές γραμμές αφορούν και τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ για άλλους λόγους πέραν του κορωνοϊού, επειδή χρήζουν των ίδιων ελάχιστων διαθέσιμων ιατρικών πόρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top