Ιταλία: Δραματική αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού - 827 οι νεκροί

Άλλα 2.500 κρούσματα στη γείτονα χώρα

Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία στους 827 σήμερα, Τετάρτη, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Άλλα 2.500 κρούσματα κορωνοϊού στη γείτονα χώρα

Τεράστια είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, δήλωσε ότι στον αριθμό των κρουσμάτων προστέθηκαν άλλοι 1.500 ασθενείς.  

Κορωνοϊός: Τους πρώτους νεκρούς μετρούν Σουηδία, Αλβανία και Βουλγαρία

«Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορωνοϊού μόνο στη Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Κορωνοϊός: Εξιτήριο παίρνει το πρώτο κρούσμα από τον ιό στη χώρα μας

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top