Covid-19: Πότε αναμένεται να τελειώσει η παγκόσμια πανδημία

Ξεπεράστηκε η κορύφωση του ιού στην Κίνα - Μειώθηκαν τα κρούσματα

Δείτε στο βίντεο του Reuters πώς αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό στην Κίνα.

Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας. Η χώρα έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Κορωνοϊός: Στους 29 οι νεκροί στην Κίνα από κατάρρευση νοσοκομείου

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας, σημείωσε ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του covid-19 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Μειώνονται τα κρούσματα στην Κίνα

Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφηκε χθες Τετάρτη μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων, μόλις στα οκτώ, για πρώτη φορά αφότου άρχισαν να ανακοινώνονται δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση.

Κορωνοϊός: Τι αγοράζουν οι Κινέζοι για να μην... πλήττουν στο σπίτι;

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός μειωμένος από τα 24 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα.

Το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον covid-19 ανήλθε συνολικά σε 80.793 και οι θάνατοι άγγιξαν τους 3.169 νεκρούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top