Κορωνοϊός: Στους 29 οι νεκροί στην Κίνα από κατάρρευση νοσοκομείου

Διερευνάται η υπόθεση - Υπό κράτηση όσοι εμπλέκονται

Δείτε στο βίντεο του Associated Press την προσπάθεια των διασωστών να εντοπίσουν επιζώντες.

Συνολικά 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση ξενοδοχείου-νοσοκομείου, στο οποίο βρίσκονταν σε περιορισμό όσοι υπήρχαν υποψίες ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Σήμερα ανακοινώθηκε και ο τελευταίος νεκρός.

Θετικοί στον κορωνοϊό ο Tom Hanks και η Rita Wilson

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, όταν κατέρρευσε το κτίριο, στην περιφέρεια Λιτσένγκ, στα συντρίμμια παγιδεύτηκαν 71 άνθρωποι. Δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως 27 βρέθηκαν νεκροί. Δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στα νοσοκομεία, όπου διακομίστηκαν.

Ο Τραμπ απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από Ευρώπη στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε την Τρίτη, έπειτα από 69 ώρες στα συντρίμμια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί πρόσφατα σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που υπήρχαν φόβοι πως είχαν μολυνθεί από τον covid-19.

Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στη χώρα ο πρωθυπουργός

Υπό κράτηση πολλοί που εμπλέκονται - Διερευνάνται η υπόθεση

Η οικοδόμηση του κτιρίου είχε αρχίσει το 2013 και είχε συνολική επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 66 δωματίων το 2018. 

Ο Covid-19 «χτυπάει» τα μεγαλύτερα events στον πλανήτη

Εργάτες, που συνέχιζαν να δουλεύουν το Σάββατο, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι κολόνα είχε παραμορφωθεί λίγο πριν γίνει η κατάρρευση, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από θερμική κάμερα στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται κατέδειξε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα κατά την ανέγερση και την ανακαίνιση του κτιρίου και είχαν υπάρξει πολλές παραβιάσεις του πολεοδομικού κανονισμού.

Αρκετοί άνθρωποι που ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες για την καταστροφή τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφερε αξιωματούχος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top