Ο Τραμπ απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από Ευρώπη στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Θα επιστρέφουν μόνο οι Αμερικανοί πολίτες

Ντόναλντ Τραμπ

Δραστικά μέτρα λαμβάνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Έτσι ανακοίνωσε τα ξημερώματα πως αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για 30 μέρες, ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή. 

 

 

Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στη χώρα ο πρωθυπουργός

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο διάγγελμά του πως οι ταξιδιωτικοί αυτοί περιορισμοί δεν αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

 

«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε 

Ο Covid-19 «χτυπάει» τα μεγαλύτερα events στον πλανήτη

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ της Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις. Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία.

ΠΟΥ: Επισήμως πανδημία ο κορωνοϊός!

Επιπλέον, προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ιταλία: Δραματική αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού - 827 οι νεκροί

Ανήγγειλε επίσης την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

Κορωνοϊός: Τους πρώτους νεκρούς μετρούν Σουηδία, Αλβανία και Βουλγαρία

Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε Κολοράντο και Νεβάδα για προληπτικούς λόγους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top