Γυρίσατε από τη θάλασσα και θέλετε να φάτε ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό; Μία καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα σούπερ γλυκό το οποίο είναι δροσιστικό και εύκολο. Αυτό δεν είναι άλλο από το παραδοσιακό μωσαϊκό ή αλλιώς τον κορμό σοκολάτας.
Εμείς ψάξαμε μία εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή που είχε φτιάξει ο Χρήστος Μοίρας στο Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε.
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. κακάο
• 30 ml κονιάκ
• 2 βανιλίνες
• 200 ml γάλα
• 250 γρ. μπισκότα
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, τις βανιλίνες, το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη σε πάγκο, αδειάζουμε το μείγμα και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.