Ένα σούπερ γλυκό το οποίο είναι δροσιστικό και γρήγορο για να το φτιάξετε ετοίμασε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ μπήκε στην κουζίνα ετοίμασε παραδοσιακό μωσαϊκό και έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. κακάο
• 30 ml κονιάκ
• 2 βανιλίνες
• 200 ml γάλα
• 250 γρ. μπισκότα
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, τις βανιλίνες, το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη σε πάγκο, αδειάζουμε το μείγμα και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.