Γυρίσατε από τη θάλασσα και θέλετε να φάτε ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό; Μία καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα σούπερ γλυκό, το οποίο είναι δροσιστικό και εύκολο. Αυτό δεν είναι άλλο από το παραδοσιακό μωσαϊκό ή αλλιώς τον κορμό σοκολάτας.
Εμείς ψάξαμε μία εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή που είχε φτιάξει ο Χρήστος Μοίρας στο Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε.
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. κακάο
• 30 ml κονιάκ
• 2 βανιλίνες
• 200 ml γάλα
• 250 γρ. μπισκότα
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
- Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το κακάο, τις βανιλίνες, το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη σε πάγκο, αδειάζουμε το μείγμα και πλάθουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας.