Είναι η ιδανική εποχή για μία παραδοσιακή κρύα σούπα! Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία για την πιο τέλεια συνταγή του καλοκαιριού!
Θέλεις κάτι γλυκό και δροσερό με λίγες θερμίδες; Δες αυτή τη συνταγή
Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο απολαυστική gazpacho με φράουλες.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. φράουλες
• 200 γρ. ντοματίνια
• 1 μικρό αγγούρι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 30 γρ. κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• 50 γρ. παξιμάδι κρίθινο
• 150 γρ. νερό (για το μούλιασμα)
• 30 γρ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Φύλλα σέλινου ή φράουλες (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
1. Σπάσε τα παξιμάδια με το χέρι και βάλε τα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το κρύο νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν.
2. Βάλε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το αγγουράκι, το ξίδι και τα μουλιασμένα παξιμάδια με το νερό. Πολτοποίησε για 2 λεπτά.
3. Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, τις φράουλες και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε για 1 λεπτό και στη συνέχεια πολτοποίησε για 3 λεπτά.
4. Μετάφερε σε σουπιέρα, γαρνίρισε με σέλινο ή φράουλες και σέρβιρε αμέσως.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.