Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στη χώρα ο πρωθυπουργός

Προχώρησε σε έκτακτο διάγγελμα

Ιταλία κορωνοϊός

Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα.

O Kόντε ανακοίνωσε «λουκέτο» σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες για δεκαπέντε ημέρες, με συνέχιση της λειτουργίας μόνο για τα φαρμακεία, τις βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων.

Ιταλία: Δραματική αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού - 827 οι νεκροί

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε νέα αυστηρά μέτρα για πρόληψη. Στο νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στη χώρα για τον κοροναϊό. 

Αναλυτικά το διάγγελμα του Τζουζέπε Κόντε:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Συναγερμός στην Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

«Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας» συνέχισε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top