Συναγερμός στην Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

Περιορίζονται οι μετακινήσεις - «Κόκκινη Ζώνη» θα αποτελέσει η χώρα

Εικόνες από την Ιταλία μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού / Reuters

Σε καραντίνα βρίσκεται ολόκληρη η Ιταλία μετά την ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς. Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, όπως τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «κόκκινη ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Την ίδια στιγμή, «η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την Ιταλία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ένας Μιλανέζος περιγράφει στο star.gr πώς «δραπέτευσε» από τη Λομβαρδία

Αναβάλλονται οι αθλητικές διοργανώσεις 

Η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Δευτέρα την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων ως τις 3 Απριλίου.

Τα πρωταθλήματα στη χώρα φαίνεται πως... κατεβάζουν ρολά λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους.

Ο Covid-19 είχε προβλεφθεί σε βιβλία;

Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών μέσα σε λίγα 24ωρα

Σύμφωνα μα τις ιταλικές αρχές, συνολικά, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό 7.985 πολίτες. Σε σχέση με την Κυριακή, διαγνώσθηκαν 1.598 νέοι ασθενείς. Οι νεκροί είναι 463, ενώ 97 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα. Μέχρι τώρα, 724 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου. Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες.

Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Η θετική είδηση της ημέρας είναι ότι μετά από δυο εβδομάδες, ο 38χρονος Ματία, από την περιοχή του Κοντόνιο, άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πρόκειται για τον «ασθενή ένα», ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε περίπου δεκαπέντε ανθρώπους.

Κορωνοϊός: «Πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος πανδημίας» λέει ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Η απειλή μιας πανδημίας είναι πολύ πραγματική σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι «η απειλή μιας πανδημίας» του κορωνοϊού που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή».

«Τώρα που ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε τόσες πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό που μετράει είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο έλεος του ιού», είπε ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Τέσσερις χώρες έχουν καταγράψει το 93% των σχεδόν 110.000 κρουσμάτων παγκοσμίως.Είμαστε ενθαρρυμένοι που η Ιταλία λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να περιορίσει την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, την ώρα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top