Κορωνοϊός: «Πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος πανδημίας» λέει ο ΠΟΥ

Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος πανδημίας λόγω του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι υπεύθυνοι του ΠΟΥ τόνισαν πως κάθε μέρα που περνά ο Covid-19 διαδίδεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, από την Ασία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή αλλά και σε πολλά μέρη των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός: Ιταλοί επιχείρησαν να φύγουν στο εξωτερικό παρά την καραντίνα

«Τώρα που κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί σε τόσες πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας έχει γίνει πιο ορατή από ποτέ» δήλωσε ο Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Τόνισε ωστόσο ότι «αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο»

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει τα 111,300, ενώ τουλάχιστον 3.892 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Covid-19 είχε προβλεφθεί σε βιβλία;

Παρόλο που η Κίνα και η Σιγκαπούρη φαίνεται πως έχουν καταφέρει να περιορίσουν την διάδοση του κορωνοϊού, οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί:

«Όταν έχεις φτάσει τις 100 χώρες και τις 100.000 περιπτώσεις, είναι ώρα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς πως πριν μόλις δύο εβδομάδες, ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 30 χώρες» τόνισε ο Dr. Mike Ryan, υπεύθυνος για την διαχείριση του προγράμματος εκτάκτων αναγκών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Κικίλιας για τον κορωνοϊό: Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

Ο κορωνοϊός απειλεί και την παγκόσμια οικονομία

Την ίδια στιγμή ο COVID-19 έχει «σφραγίσει» τις εμπορικές δραστηριότητες στην Κίνα, ενώ πλήττει και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι δείκτες του χρηματιστηρίου σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν «τρελαθεί», τα εργοστάσια κλείνουν τις πόρτες τους με την παραγωγή να έχει μειωθεί, ενώ σε όλο τον κόσμο οι εταιρίες αναγκάζονται να ακυρώσουν προγραμματισμένα events.

Ένας Μιλανέζος περιγράφει στο star.gr πώς «δραπέτευσε» από τη Λομβαρδία

Οι δισεκατομμυριούχοι βλέπουν τα χρήματα να κάνουν φτερά από τις «τσέπες» τους. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Ο Jeff Bezos της Amazon έχασε 7 δις μέσα σε μία νύχτα, με τη ζημία να ξεπερνά τα 18 δις τον τελευταίο μήνα.

Παρά τα παραπάνω νούμερα, ο ΠΟΥ αποφεύγει ακόμα να κάνει λόγο για πανδημία και επικεντρώνεται περισσότερο στο να περιορίσει την διάδοση του κορωνοϊού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top