Κικίλιας για τον κορωνοϊό: Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες: «Να καθίσουν στο σπίτι τους»!

Κρίσιμους χαρακτήρισε τους επόμενους δύο μήνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων. 

Κορωνοϊός: Συνολικά 84 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν άλλα 11 

«Όπως ξέρετε βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημικής κρίσης, με περίπου 112.000 κρούσματα, σε 110 χώρες. Η Ελλάδα με 84 κρούσματα, τα 56 των οποίων συνδέονται με γκρουπ ταξιδιωτών δίνει τη μάχη του περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γι αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: Ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς» τόνισε ο Υπουργός Υγείας. 

Κορωνοϊός: Η νέα λίστα με τα κλειστά σχολεία

Όσον αφορά το ποιοι άλλοι κινδυνεύουν, ο κ. Κικίλιας ήταν σαφής: 

«Οι ηλικιωμένοι. Να το πω απλά, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας.Θέλω να είμαι ξεκάθαρος:  Είναι υποχρέωση, είναι καθήκον όλων μας, η προστασία των ευπαθών ομάδων. Εκεί δεν χωράει καμία ανευθυνότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει “κάνω ότι θέλω αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών».

Ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε  επίσης έκκληση στις ευπαθείς ομάδες, όπως και σε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης, να παραμείνουν στο σπίτι τους. «Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες» τόνισε. 

Γαλάτσι: Μαθητής λυκείου έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ανέφερε, απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες:   

«Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top