Κορωνοϊός: Ιταλοί επιχείρησαν να φύγουν στο εξωτερικό παρά την καραντίνα

Η ποινή φυλάκισής τους μπορεί να φτάσει μέχρι και 12 χρόνια!

κορωνοϊός Ιταλία

Ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα, Δευτέρα, στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη, παρά την απαγόρευση από τις ιταλικές αρχές για απαγόρευση εξόδου από πόλεις σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Τέλος οι πτήσεις από και προς Βόρεια Ιταλία

Στον γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους.

Ιταλία: Κλείνουν παντού θέατρα, κινηματογράφοι, κλαμπ λόγω κορωνοϊού!

Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα που είναι σε καραντίνα, τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.

Ιταλία: Σε καραντίνα όλη η περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες 12 περιοχές

Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες, με την πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία την φυλάκιση τριών μηνών ή πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ, ποινή που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές για όσους «σπάσουν» την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί οι βόρειες περιοχές της Ιταλίας.

Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Στους 333 οι νεκροί στη Λομβαρδία - 66 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο 

Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος. 

Χθες, σε όλη την Ιταλία είχαν καταγραφεί 366 θάνατοι από τον Covid-19.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top