Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Μάχη στα δάση του Έβρου- Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στην «πρώτη γραμμή»

«Φωνάξτε όλοι ο Θεός είναι μεγάλος. Πείτε όλοι! Να τους κάψετε!». Οι άνθρωποι αυτοί, είναι που θέλουν να εισβάλουν στη χώρα μας. Δεν είναι όλοι γυναικόπαιδα. Δεν είναι όλοι ταλαιπωρημένοι μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Είναι όπως βλέπετε στο βίντεο, ακραίοι Ισλαμιστές, ποτισμένοι με μίσος για την Ελλάδα και τη Δύση, οι οποίοι βάζουν φωτιές και δίνουν εντολές να μας κάψουν ζωντανούς!

Μεταναστευτικό: «Άγρυπνος φρουρός» ο ελληνικός στρατός στα σύνορα

«Αν μας ρίξουν μία πέτρα θα τους ρίξουμε χίλιες πέτρες» λένε, όπως δείχνουν τα βίντεο από τις Καστανιές. Κρυμμένοι πίσω από πυκνό μαύρο καπνό φωνάζουν με μένος. Άλλοι κρατάνε έναν κορμό δέντρου και προσπαθούν να σπάσουν το συρματόπλεγμα και να μπουν με το «έτσι θέλω» στη χώρα μας. 

Μητσοτάκης: Θα περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας

Μάχη στα δάση του Έβρου

Στα δάση του Έβρου γίνεται μάχη. Η ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας αποτυπώνεται στα βίντεο από την περιοχή. 

Οι αστυνομικοί είναι πεσμένοι στο έδαφος. Σκοπός είναι να αποτρέψουν τους μετανάστες να περάσουν τα τουρκικά σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Την ίδια στιγμή ακούγονται ριπές όπλων. Οι Τούρκοι ρίχνουν με πραγματικά πυρά κατά των Ελλήνων.
Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να εκτοξεύει χημικά προς την απέναντι πλευρά, ενώ ένας αστυνομικός δίπλα του ρίχνει προειδοποιητικές βολές. 

Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα ο Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΕΕ

Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στην «πρώτη γραμμή»

Πέτρες, μπουκάλια και χημικά πέφτουν βροχή. Ένας αστυνομικός σηκώνει την ασπίδα του για να προστατευτεί. 

Οι μετανάστες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλο και είναι γαντζωμένοι στο συρματόπλεγμα. Φωνάζουν συνθήματα κατά των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που βλέπουν απέναντι τους και τους απαγορεύουν να πατήσουν στην Ελλάδα.

Στις Καστανιές βρίσκεται το μοναδικό χερσαίο σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία και έχει μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα, δεδομένου ότι το υπόλοιπο σύνορο καθορίζεται από την κοίτη του ποταμού Έβρου. Η απόσταση που χωρίζουν τις Καστανιές από την Αδριανούπολη είναι μόλις 7 χιλιόμετρα. 

Απροσπέλαστος ο Έβρος- Μια γροθιά κάτοικοι, αστυνομία και στρατός/ Αποστολή Λάμπρου Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

H ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες στις Καστανιές 

On camera άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συλλαμβάνουν δύο Αφγανούς έξω από καφενείο στις Καστανιές. 
Κατάφεραν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Πήγαν στο καφενείο και προσποιούμενοι τους δημοσιογράφους ζήτησαν καφέ και ρεύμα για να φορτίσουν τα κινητά τους. Η ιδιοκτήτρια τους κατάλαβε και ενημέρωσε την αστυνομία.

Σε όλο το μήκος του φράχτη οι ελληνικές δυνάμεις ξαγρυπνούν. Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Έβρου, κυρίως ανάμεσα στις Καστανιές και στις Φέρες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. 

Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας είναι έντονη και στα Λάβαρα. Στο βάθος διακρίνεται η οριογραμμή του ποταμού Έβρου. Εκεί συνεχώς περιφρουρούν τζιπάκια της στρατονομίας αλλά και της αστυνομίας.

Περπατώντας στην περιοχή βλέπεις πεσμένα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται επί ποδός. «Από χθες κάνανε τα παιδιά περιπολία με τη βάρκα. Κατά μήκος 5 χιλιομέτρων, πάνω- κάτω πάνω- κάτω, μέχρι που σκοτείνιασε» περιγράφει κάτοικος. 

Απωθήθηκαν 1.500 μετανάστες από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Από σήμερα στις 6 το πρωί έως στις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Έβρου απωθήθηκαν συνολικά 1.500 μετανάστες. Στο ίδιο διάστημα, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, 32 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν και Πακιστάν. Συνολικά από το πρωί του Σαββάτου εώς και σήμερα το απόγευμα αποτράπηκε η είσοδος στη χώρα σε 26.532 άτομα και συνελήφθησαν 218. 

Πλιάτσικο από μετανάστες στο Μαυροκκλήσι Έβρου

Πλιάτσικο έκαναν χθες βράδυ μετανάστες στην κοινότητα του χωριού Μαυροκκλήσι, το οποίο βρίσκεται 26 χλμ. δυτικά από το Διδυμότειχο και 23 χλμ. βόρεια από το Σουφλί. Στις εικόνες που βλέπετε, μέσα στη στάση λεωφορείου οι αρχές συνέλαβαν έναν Πακιστανό.

Στις 7 το πρωί η υπάλληλος της κοινότητας που ήρθε να ανοίξει τα γραφεία, βρήκε τα πάντα σπασμένα. Είχαν περάσει τουλάχιστον 10 μετανάστες από αφρικανικές και άλλες χώρες. Ήδη η αστυνομία και ο στρατός έχει συλλάβει ένα άτομο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top