Μεταναστευτικό: «Άγρυπνος φρουρός» ο ελληνικός στρατός στα σύνορα

Κούλουμα στον Άδρα ποταμό «στη σκιά» του μεταναστευτικού

Η κάμερα της εκπομπής, «Αλήθειες με τη Ζήνα», βρέθηκε στην ουδέτερη ζώνη στον Έβρο και κατέγραψε τη συγκινητική συσπείρωση των Ακριτών, αλλά και όλων των Ελλήνων. 

«Θωρακίζει» τα σύνορα η Ελλάδα - Νέες ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο

Το «γεωπολιτκό παιχνίδι» του Ερντογάν με τη Συρία και τη Ρωσία, έχει ως μοχλό πίεσης την Ελλάδα, για να εκβιαστεί η Ευρώπη. Οι μετανάστες συνωστίζονται στον Έβρο, ενώ μόνο την Καθαρά Δευτέρα εμποδίστηκαν στο να εισέλθουν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα περισσότεροι από 24.000, ενώ αρκετές δεκάδες από αυτούς συνελήφθησαν. Το «κομβόι» της ελπίδας για τη μετανάστευση, όπως φέρεται να ανεφέρει το μήνυμα που ξεσήκωσε τους απελπισμένους επί τουρκικού εδάφους, ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη. Όσοι ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, θεωρούν πως αυτή είναι η ευκαιρία τους. Τους υπόσχονται βοήθεια από την Ερυθρά Ημισέληνο, για να περιβάλλουν το εγχείρημα με αξιοπιστία. Στρατιωτικά οχήματα, τους συνοδεύουν στα σύνορα και εκεί το όνειρο καταρρέει...

Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, βρίσκονται επί ποδός. «Αυτό δεν είναι μεταναστευτικό κύμα», λένε, «είναι εισβολή». Οι Καστανιές Έβρου γίνονται πεδίο μάχης. Χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται από τη μία πλευρά των συρματοπλεγμάτων, επιχειρώντας να κάνουν αυτό το οποίο τους υποσχέθηκαν και, από την άλλη πλευρά, συναγερμός.

#IStandWithGreece: Κίνημα αλληλεγγύης στο twitter για την Ελλάδα!

Οι κάτοικοι στις Καστανιές, πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις, γιόρτασαν τα Κούλουμα και γέμισαν τον ελληνικό ουρανό με πολύχρωμους χαρταετούς. Η εμπιστοσύνη τους στον ελληνικό στρατό και τα σώματα ασφαλείας, τους επέτρεψε να ξεδώσουν και να περάσουν ένα μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς σε όλους τους Έλληνες.  

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top