«Θωρακίζει​​​​​​​» τα σύνορα η Ελλάδα - Νέες ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο

«Ταχεία επέμβαση» στα σύνορα ετοιμάζει η Frontex

Δείτε το ρεπορτάζ για τη Frontex από το δελτίο ειδήσεων του Star

Τεράστια προσπάθεια να θωρακίσει τα σύνορά της κάνει η Ελλάδα, με την κατάσταση στα σύνορα να παραμένει τεταμένη για πέμπτη ημέρα. 

Τη Δευτέρα το Δ΄ Σώμα Στρατού πραγματοποίησε άσκηση με εκπαιδευτικές βολές, με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής, στον Έβρο.

#IStandWithGreece: Κίνημα αλληλεγγύης στο twitter για την Ελλάδα!

Παράλληλα άσκηση με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη.

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο αλλά και στον Έβρο θα πραγματοποιηθούν και σήμερα.

Η Frontex ξεκινά «ταχεία επέμβαση» στα σύνορα, μετά από αίτημα της Ελλάδας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) έκανε γνωστό πως έλαβε το βράδυ της Δευτέρας ένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα εξωτερικά σύνορά της.

«Εξετάζουμε πώς θα στηρίξουμε καλύτερα την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί «συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει αυτή η ταχεία επέμβαση» ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Έβρος: Νέες επιχειρήσεις εισβολής στο ελληνικό έδαφος με άλλους τρόπους

Η κινητοποίηση αυτή «αποτελεί μέρος της εντολής της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μια χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και ζητά κατεπείγουσα βοήθεια με αξιωματικούς και εξοπλισμό από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν», δήλωσε ο Λεγκερί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Frontex έχει ήδη αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα και αναδιατάσσει τα μέλη της από άλλες επιχειρήσεις ώστε να παράσχει άμεση βοήθεια.

Η Frontex εργάζεται τώρα στενά με την Ελλάδα για να οριστικοποιηθεί γρήγορα το επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία παρέμβαση στα σύνορα. Μόλις συμφωνηθεί, η Frontex θα ζητήσει από άλλες χώρες να παράσχουν αμέσως συνοριοφύλακες και άλλο σχετικό προσωπικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top