Νέα πορεία στη Μυτιλήνη: 1.000 άτομα έφυγαν από τη Μόρια

Η ομάδα των ανθρώπων αυτών διεκδικεί την άμεση μετακίνηση στο εσωτερικό της

Οι πρόσφυγες κατασκηνώνουν και παραμένουν στην παραλία- όσοι καταφέρνουν να φτάσουν, στρώνουν κουβέρτες και περιμένουν. Ούτε στη Μόρια μπορούν να πάνε, ούτε πίσω να γυρίσουν στην Τουρκία.

Τους είπαν οι Τούρκοι ότι θα τους υποδεχθούν οι Έλληνες και με ό,τι μέσο βρήκαν πέρασαν στο νησί. Όμως απογοητεύτηκαν.

Από την άλλη οι κάτοικοι είναι στο πόδι και εξαγριωμένοι γιατί το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Ήδη το λιμεναρχείο έγινε άτυπο χοτ σποτ.

Το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει κινητικότητα στη Μυτιλήνη, όπου σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν αργά το απόγευμα από τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Η ομάδα των ανθρώπων αυτών διεκδικεί την άμεση μετακίνηση στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο στην πλειοψηφία τους Αφγανοί πορεύονται προς την πόλη κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά ΜΜΕ, στο ύψος του Καρά Τεπέ λίγο μετά από μεγάλο σούπερ μάρκετ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους αποκόψουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη.

Επίσης στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς με ελληνικές σημαίες το οποίο ενισχύεται συνεχώς και το οποίο απειλεί να μετακινηθεί προς τους κατερχόμενους στην πόλη μετανάστες.

Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες που λένε πως αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να επιστρέψουν στον προσφυγικό καταυλισμό.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top