Τραγωδία Παξοί: 5.000 ευρώ «το κεφάλι» για το ταξίδι του θανάτου

Νέο ναυάγιο με 11 μετανάστες, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά

Την άκρη του νήματος στη ναυτική τραγωδία, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, προσπαθούν να βρουν οι λιμενικές αρχές, παίρνοντας καταθέσεις από τους ναυαγούς.

Τραγωδία στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε μετανάστης φαίνεται πως πλήρωσε 5000 ευρώ για το ταξίδι του θανάτου στους δουλέμπορους, για να τους μεταφέρουν οδικώς από την Αθήνα στην Άρτα και από εκεί στην παραλία Λυγιά της Πρέβεζας. 

Συνελήφθησαν στον Έβρο οι Τούρκοι δουλέμποροι που απέδρασαν από την Κασσάνδρα

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν ηλικία από 18 ως 30 ετών. Αργά το βράδυ, ορισμένοι που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρονται με τζιπ του λιμενικού σε χώρο φιλοξενίας που έχει ετοιμάσει ο δήμος της Πρέβεζας.

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο δυτικά της Τουρκίας

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Έντεκα μετανάστες, ανάμεσά τους οχτώ παιδιά, πέθαναν έπειτα από ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Τουρκία: Ναυάγιο σε σκάφος με μετανάστες- 8 νεκροί και 7 αγνοούμενοι

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», οκτώ άλλοι μετανάστες διασώθηκαν από το ναυάγιο σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην τουρκική πόλη Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο.

Ναυάγιο στη Σκύρο: Διάσωση σε ελληνικά ύδατα ήθελαν να κάνουν οι Τούρκοι

Και ενώ τα πολύνεκρα ναυάγια μεταναστών δεν έχουν τελειωμό στις ελληνικές θάλασσες, έντονες είναι οι αντιδράσεις πολιτών σε Λαμία, δήμο Παλαμά και Λέσβο για την εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές τους.

Λαμία:Έκοψαν την εθνική – Αντιδρούν για τους μετανάστες

Κάτοικοι από την Αγία Παρασκευή και την Μεγάλη Βρύση Λαμίας έκλεισαν την Εθνική οδό. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, δίπλα στην ΒΙΠΕ Λαμίας.

Μεταναστευτικό: Ηχηρό «Όχι» για τις κλειστές δομές

Έντονα αντιδρούν και οι κάτοικοι στους Γοργοβίτες του Δήμου Παλαμά, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στην  Βιομηχανική Περιοχή.

Λέσβος: Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προχωρά κανονικά. Στην ασφυκτικά γεμάτη Μόρια, όπου παραμένουν 20.000 μετανάστες, οι φορείς του νησιού προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις φτάνοντας μέχρι την Αθήνα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top