Ναυάγιο στη Σκύρο: Διάσωση σε ελληνικά ύδατα ήθελαν να κάνουν οι Τούρκοι

Συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση του Λιμενικού με το ακυβέρνητο πλοίο

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν Μητσοτάκη, οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, με πρόσχημα την παροχή βοήθειας στο πλοίο που κινδύνευε, καθώς έπλεε ακυβέρνητο, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ανέμοι εντάσεως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η τουρκική ακταιωρός που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε μέχρι τη Σκύρο, όπου το φορτηγό πλοίο «New Leo» εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

SOS από ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Λέσβου

Το περιστατικό της διέλευσης της τουρκικής ακταιωρού στα διεθνή ύδατα, επιβεβαιώνουν και πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας

Οι τούρκοι έφτασαν αργά το μεσημέρι 2 ν.μ από το σημείο του ναυαγίου. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις Ελληνικές αρχές είχε ήδη ολοκληρωθεί και τα 14 μέλη του πληρώματος του φορτηγού «NEW LEO» είχαν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα Super Puma στη Σκύρο.

Οι Τούρκοι μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να στείλουν και ελικόπτερο Agusta Bell στην περιοχή του ναυαγίου. Στην περιοχή βρίσκονταν δυο Mirage της πολεμικής αεροπορίας που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση. δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσέγγισε και επέστρεψε στην Τουρκία.

Το video που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό 

Ναυάγιο στη Σκύρο: Συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού

Οι 14 Ουκρανοί μέλη του πληρώματας, φορώντας σωσίβια βγήκαν στην πρύμνη του πλοίου ώστε να μπορέσουν να τους βοηθήσουν οι διασώστες.

Λόγω της θαλασσοταραχής ένας ναυτικός έπεσε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, με τον διασώστη του λιμενικού να κατεβαίνει και να βουτά στα παγωμένα νερά για να τον σώσει.

Tελικά τα 14 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν σώα από το φορτηγό πλοίο, το οποίο παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Αποτέλεσμα ήταν ο κυβερνήτης του να ζητήσει την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτογραφία από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης την ώρα που στην περιοχή οι άνεμοι είχαν ένταση 9 μποφόρ

Μετά από μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, παρέλαβαν με ασφάλεια τους 14 αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο. Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top