Μεταναστευτικό: Ηχηρό «Όχι» για τις κλειστές δομές

Αντιδρούν οι κάτοικοι σε Σπάρτη και Χίο

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μεγάλη είναι η αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, γεγονός που επιδεινώνει τις αντιδράσεις για τους χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. 

Το περιφερειακό συμβούλιο βόρειου Αιγαίου απέρριψε τη δημιουργία κλειστών δομών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Σπάρτη ήταν άκρως επεισοδιακή.

Μητσοτάκης σε Corriere della Sera: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

Δένδιας: Δε θα μας εκβιάζει η Τουρκία με όχημα τις μεταναστευτικές ροές

Tο κυβερνητικό σχέδιο για τα 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο στη Σπάρτη

Με φωνές και τσακωμούς εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Σπάρτη, με αφορμή τη μεταφορά 180 προσφύγων.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είχαν ξεκινήσει με την άφιξη των αλλοδαπών. Για καταστροφή της πόλης τους, μιλάει ο αντιδήμαρχος της πόλης, καθώς αντί των 150 μεταναστών κατέφθασαν 250, κανείς από αυτούς Σύρος. Το ευτυχές, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για οικογένειες.

Χίος: «Όχι» στις κλειστές δομές 

Σχεδόν ομόφωνα, το περιφερειακό συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου απέρριψε τη δημιουργία κλειστών δομών για μετανάστες, σε Λέσβο, Χίο και Σάμο που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. 

Βασική προϋπόθεση, ώστε να αποδεχτούν τις κλειστές δομές στα νησιά τους, είναι να καταργηθούν τα hot-spots στην περιοχή. 

Αυξημένες οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο 

Οι προσφυγικές ροές, πάντως, συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Περίπου 133 αλλοδαποί έφτασαν στη Λέσβο με 5 φουσκωτά, ενώ οι λιμενικοί περισυνέλλεξαν άλλους 72 με τρεις λέμβους σε Αλεξανδρούπολη και Σάμο.  

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία για το μεταναστευτικό 

Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποφορτίσει την κατάσταση, μετέφερε στην ενδοχώρα άλλους 72 πρόσφυγες από Λέσβο, Χίο και Λέρο με δύο οχηματαγωγά πλοία.

Ταυτόχρονα, προχωρά στη σύνταξη νέου μητρώου με τις αναγνωρισμένες, δίνοντάς τους περιθώριο 10 ημερών να καταθέσουν σχετική αίτηση. 

Το νέο «υπερ-όπλο» του Λιμενικού στο Αιγαίο

ΜKO: Χρυσοφόρες «μπίζνες» εύκολα και γρήγορα 

Αυστηρό ήταν το μήνυμα, που έστειλε στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του. 

«Δεν μπορεί να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δηλαδή τις μεταναστευτικές ροές ως μέσο άσκησης πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.»

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top