Τζιχαντιστές με άδεια παραμονής στην Ελλάδα!

Εν δυνάμει κίνδυνος για τη χώρα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είσοδος και διασπορά αλλοδαπών, σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι έχουν πολυετή παρουσία στα πεδία των μαχών της Συρίας, πολεμώντας στο πλευρό των Τζιχαντιστών.

Κως: Τι ισχυρίζεται ο Τζιχαντιστής που προσποιήθηκε τον πρόσφυγα

Απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουν οι πόρτες και θα σας έρθουν μέλη του ISIS

H Toυρκία ξεκίνησε τις απελάσεις ξένων Τζιχαντιστών

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Γρηγόρης Πανουργιάς, μίλησε στον Βάιο Σύρρο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την ασφάλεια της χώρας και αποκαλύπτει πως ένας εκπαιδευόμενος στον ανταρτοπόλεμο μετανάστης πήρε άδεια διαμονής.

Το παράδειγμα δυο Σύρων ανταρτών στην Ελλάδα

Ένας άνδρας, που βγάζει χαμογελαστός σέλφι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εμφανίζεται στις Ελληνικές Αρχές με το όνομα Μοχάμεντ, και δηλώνει ως τόπο καταγωγής το Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας. Όμως πίσω από την ευγενική παρουσία κρύβεται ένας  ισλαμιστής αντάρτης που πολέμησε ως αντικαθεστωτικός στη Συρία.

 Ισλαμιστής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φωτογραφία από το δελτίο ειδήσεων του Star

Ως διαδικτυακός φίλος του Μοχάμεντ, εμφανίζεται κάποιος με το όνομα Ραφαάτ, ο οποίος καμαρώνει με το αντιαρματικό στον ώμο. Ανέβασε βίντεο από το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, στη Λέσβο. Το διώροφο κοντέινερ που φαίνεται στο βάθος,  πυρπολήθηκε στα βίαια, αιματηρά επεισόδια του περασμένου Σεπτέμβρη.    

Οι ύποπτοι σε πεδίο της μάχης στη Συρία. Φωτογραφία από το δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Ραφαάτ με ηλεκτρονική ανάρτησή του σε ομάδα διακινητών, δείχνει το εισιτήριο με το οποίο θα αναχωρήσει από το νησί για την Βόρεια Ελλάδα και ζητάει να μάθει πληροφορίες, όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Υπό παρακολούθηση οι ύποπτοι- Ασφαλής η Ελλάδα

Η μετακίνηση των μεταναστών είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς έρχονται με ένα φουσκωτό, πάνε σε ένα κέντρο κράτησης με «άλλο» όνομα, επιχειρούν να πάρουν άσυλο, για να μετακινηθούν είτε στην ενδοχώρα, είτε στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ασφαλής καθώς τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων, όσον αφορά τον τομέα των πληροφοριών, κάνουν άρτια τη δουλειά τους και παρακολουθούν αυτούς που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Πανουργιά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top