Απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουν οι πόρτες και θα σας έρθουν μέλη του ISIS

Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ μπορεί να τελειώσουν ανά πάσα στιγμή, τόνισε

Με τον αέρα του πολυχρονεμένου Σουλτάνου, ο  Ερντογάν ετοιμάζεται για την αυριανή συνάντηση με τον Τραμπ. Λίγο πριν αναχωρήσει μάλιστα για τις Ηνωμένες Πολιτείες απείλησε και πάλι τους Ευρωπαίους ότι θα ανοίξει τις πύλες για να γεμίσει τη Γηραιά Ήπειρο με πρόσφυγες και μετανάστες.

«Να γνωρίζετε καλά τη στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που είναι η χώρα που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Να αναθεωρήσετε καλά τη στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που έχει στις φυλακές της μέλη του ISIS και που ελέγχει αυτούς που είναι στις φυλακές της Συρίας. Όταν ανοίξουν οι πόρτες και αρχίσουν να στέλνονται τα μέλη του ISIS, θα έρθουν σε σας. Μετά κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε» απείλησε γι’ άλλη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Το αυτί του Ταγίπ Ερντογάν δεν ιδρώνει ούτε για το τι θα γίνει ο τζιχαντιστής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στις Καστανιές στον Έβρο, αλλά ούτε και τα μέλη του ISIS που είναι στην Τουρκία.

Από την Τουρκία στη «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές τζιχαντιστής

«Το μέλος του ISIS είναι εκεί στα σύνορα. Εάν έχει μείνει εκεί, δεν έχει μείνει, πλέον εμάς αυτό δεν μας ενδιαφέρει πολύ. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους στέλνουμε» είπε.

Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ μπορεί να τελειώσουν ανά πάσα στιγμή

Ως συνεχιστής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας απολαμβάνει το ότι η Ευρώπη κρέμεται από πάνω του.

«Έι Ευρώπη! Να ξέρεις πως η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που μέχρι σήμερα ξέρατε . Δε μας δεσμεύει εμάς το να είμαστε στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας. Θέλουμε να το ξέρετε αυτό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τελειώσουν από τη μια στιγμή στην άλλη»

«Δεν τηρήσατε καμία υπόσχεση στην Τουρκία»

«Όποια χώρα πέρασε την κάνατε μέλος της ΕΕ αλλά δεν τηρήσατε καμιά υπόσχεση που δώσατε στην Τουρκία»

Επίθεση στον Μακρόν 

Για επιδόρπιο κράτησε την ΑΟΖ χτυπώντας πάλι το καμπανάκι στον Μακρόν.

«Πρώτα από όλα εμείς στην Κύπρο είμαστε εγγυήτρια χώρα. Και η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη. Το ίδιο και η Βρετανία είναι εγγυήτρια. Εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαιώματα εδώ. Αυτό είναι ένα. Δεύτερον, σε όλα εκείνα τα νερά που αποκαλούνται ΑΟΖ έχουμε κάποια δικαιώματα. Αυτά είναι δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top