Από την Τουρκία στη «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές τζιχαντιστής

Θέλει να περάσει στην Ελλάδα - Αρνούνται οι ελληνικές αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται θρίλερ με τζιχαντιστή που προσπάθησε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Η Άγκυρα απέλασε τον Αμερικανό τρομοκράτη, ο οποίος φαίνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές.

Ο τζιχαντιστής φαίνεται ότι δημιουργεί νέο σημείο τριβής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η Άγκυρα κάνει πράξη την απειλή να στείλει τους τρομοκράτες στις χώρες προελεύσής τους κι ο Αμερικανός τρομοκράτης προσπαθεί να περάσει στην Ελλάδα αφού τον απέλασε η Τουρκία.

Οι ελληνικές αρχές αρνούνται να τον δεχτούν κι εκείνος μένει εγκλωβισμένος στη νεκρή ζώνη στις Καστανιές.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της τουρκικής τηλεόρασης, «ο τρομοκράτης, ο οποίος λέγεται ότι είναι Αμερικανός, απελάθηκε. Επειδή οι Έλληνες δεν αποδέχτηκαν αυτόν τον τρομοκράτη, ο Αμερικανός, μέλος του Ντάες, περιμένει στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε πίσω εξακολουθεί να περιμένει».

Βόρεια Συρία: Παιδιά έτοιμα να ξαναζωντανέψουν το ISIS

Ο φόβος ότι το ισλαμικό κράτος είναι ακόμη ζωντανό έτοιμο για εκδίκηση αντικατοπτρίζεται στις εικόνες από καταυλισμό στη Βόρεια Συρία όπου ζουν νύφες του isis με τα παιδιά τους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ανατριχίλα προκαλεί το μένος ενός αγοριού, το οποίο είναι περίπου 10 ετών και απειλεί το δημοσιογράφο του sky news ότι «θα τον σφάξει».

Γενοκτονία των μουσουλμάνων από νεοναζί καταγγέλλει ο Ερντογάν

Ερντογάν: «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει απέναντί μας»

Την ερχόμενη Πέμπτη κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία αναμένεται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές με τον Τούρκο πρόεδρο να στέλνει μήνυμα ισχύος.

«Aν εμείς ενωθούμε και γίνουμε μια γροθιά και πέσουμε στα κεφάλια των εχθρών μας, αν θέλουν ας είναι πιο ισχυροί οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά. Kανένας δεν μπορεί να αντέξει απέναντι μας. Αυτή την πραγαμτικότητα τα τελευταία χρόνια τη ζήσαμε πολλές φορές» δήλωσε ο ίδιος. 

Η ατζέντα του Τούρκου προέδρου για την Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το cnn turk, επτά θέματα αναμένεται να θέσει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ αυτών είναι:

  • η έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν
  • το ζήτημα των F35 και των S400, με τον Τούρκο πρόεδρο να προτίθεται να ενημερώσει τον Αμρικανό ομόλογό του ότι είναι διατεθειμένος να αγοράσει και patriot

Η Ουάσιγκτον ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για S400 για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του, Σι Ζιν Πινγκ, έστειλε μήνυμα στους γείτονες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top