Καστελόριζο: «Έχουμε συνηθίσει τις απειλές Ερντογάν»

Οι κάτοικοι απαντούν στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού

Οι κάτοικοι στο ακριτικό Καστελόριζο έχουν συνηθίσει στη ρητορική πολέμου του Ταγίπ Ερντογάν και δεν φοβούνται. Με το ηθικό στα ύψη, απαντούν στον Σουλτάνο πως η καθημερινότητά τους συνεχίζεται απτόητη, παρά  τις απειλές.

Η Τουρκία αμφισβητεί επίσημα την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου!

Ο Βασίλης Νικολαράς από το Καστελόριζο, διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας του νησιού «Καστελλοριαζιακά Νέα», που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια κυκλοφορίας, δήλωσε με πυγμή στην κάμερα του Star: «Το Καστελόριζο είναι το γκελί στο μάτι της Τουρκίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας εξωθήσει, ίσως και σε πολεμική σύρραξη. Το ηθικό, ωστόσο, είναι υψηλότατο».

Προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού

Ο Ερντογάν αμφισβητεί αυτή την σημαντική κουκίδα γης που βρίσκεται μια «ανάσα» από τα τουρκικά παράλια και 60 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ρόδου. 

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Καστελόριζο: Πάλι στη λάθος πλευρά του Δικαίου

Δένδιας για πρέσβη Λιβύης: Αν δε φέρει τη συμφωνία ως την Παρασκευή, φεύγει

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πλεονεκτική θέση του μόλις εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων νησιού, δίνει στη χώρα μας αποκλειστική δικαιοδοσία σε μια τεράστια έκταση 5.240 τετραγωνικών ναυτικών μιλιών, γεγονός που η Τουρκία αρνείται να αποδεχτεί.

O σουλτάνος, μετά την εισβολή στην Συρία, στοχοποιεί το Καστελόριζο και την Κρήτη, με πρώτη κίνηση τη συμφωνία που υπέγραψε με την Λιβύη, όπως ομολόγησε κυνικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο. Προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε, επειδή έχουμε δίκιο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.
 

Στη γραμμή Ερντογάν βρίσκονται και καταξιωμένοι καθηγητές πανεπιστημίων, όπως ο Μεχμέτ Ακίφ. Ο καθηγητής δήλωσε ότι, μέσω της συμφωνίας με τη Λιβύη, η Τουρκία προβαίνει σε μια παρόμοια κίνηση, παρόμοια με την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» στη Συρία.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top