Μετανάστες νεαρής ηλικίας δηλώνουν ανήλικοι για να μην απελαθούν

Σοκάρουν τα στοιχεία για το δουλεμπόριο των προσφυγόπουλων

Οι πρώτες επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους είναι γεγονός και πρόκειται για άτομα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της νέας νομοθεσίας.

 Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λ. Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι πολλοί μετανάστες νεαρής ηλικίας  δηλώνουν ανήλικοι για να μην απελαθούν.

Δένδιας: Δε θα μας εκβιάζει η Τουρκία με όχημα τις μεταναστευτικές ροές

Νήσος Λέβιθα: Στο τραπέζι η δημιουργία κλειστού κέντρου

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το άσυλο «ωθεί» πολλούς μετανάστες νεαρής ηλικίας να δηλώνουν ανήλικοι. Η αλήθεια, όμως, αποκαλύπτεται όταν νοσηλευτούν σε νοσοκομείο, παρόλο που το αίτημά τους από τις υπηρεσίες ασύλου έγινε αρχικά αποδεκτό.

«Μιλούμε για παιδιά, εφήβους που μπορεί να είναι 14-16 χρονών, ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, είναι ενήλικες και αυτό διαπιστώνεται μέσα από τις ακτινογραφίες των οστών.», δηλώνει καθηγητής της παιδοψυχιατρικής του νοσοκομείου «Παίδων».

Δουλέμποροι «ωθούν» έφηβους μετανάστες στην πορνεία- Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Αθήνας

Δουλέμποροι «σπρώχνουν» τους έφηβους στην πορνεία, ενώ έχουν αναφερθεί ακόμη και περιπτώσεις εμπορίου οργάνων.

Τα στοιχεία για την κόλαση των προσφυγόπουλων σοκάρουν. Περίπου 10.000 ανήλικοι, που πέρασαν στην Ελλάδα, έπεσαν θύματα δουλεμπόρων, εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων και τζιχαντιστών.

Πιο συγκεκριμένα, στο αποκαλούμενο «Τρίγωνο των Βερμούδων», που περιλαμβάνει το πεδίον του Άρεως, την πλατεία Βικτωρίας και την Ομόνοια, η σεξουαλική εκμετάλλευση  των ασυνόδευτων ανηλίκων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Πολλά είναι τα ασυνόδευτα προφυγόπουλα που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και πορνείας προκειμένου να εξασφαλίσουν φαγητο, ρούχα ή ένα μέρος για να μείνουν.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Μόρια: Πάνω από 16.000 πρόσφυγες στο ΚΥΤ

Επίθεση Τουρκίας σε Μητσοτάκη: Μεταχείριζεστε απάνθρωπα τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε από το ελληνικό συμβούλιο για τους πρόσφυγες, υπάρχουν παιδιά για τα οποία δεν υπάρχει χώρος στέγαστης και άλλα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση μέσα σε κρατητήρια

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένοι επίσημα 4.962 ανήλικοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αγόρια. Πάνω από 1.200 έχει αναφερθεί ότι ζουν μόνα τους σε σπίτια, είναι άστεγα ή βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτίρια. 

Υπάρχουν, όμως, και πολλά «αόρατα» παιδιά που κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται και υπολογίζονται περίπου στα 1.200.

Αυτοί που εκτοπίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου είναι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο. Οι πρώτοι 28 μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top