Χιλιανοί κακοποιοί – «Ξάφριζαν» τους τουρίστες στο αεροδρόμιο

Ένας από τους δέκα πιο σεσημασμένους κλέφτες της Χιλής στην σπείρα

Ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς της Λατινικής Αμερικής ήταν μέσα στη σπείρα που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Οι δράστες με εγκέφαλο μια γυναικά-μυστήριο «ξάφριζαν» τους τουρίστες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γνωστή η τεχνική των δραστών

Κατέφθαναν στο αεροδρόμιο με πανάκριβα τζιπ. Η γυναικά-μυστήριο υποδυόταν την πάμπλουτη τουρίστρια, ώστε να μην κινήσει τις υποψίες. Υποδυόμενοι τους ταξιδιώτες, «έβαζαν στο μάτι» κάποιον ανυποψίαστο τουρίστα, ο οποίος είχε αφήσει στο κάθισμα το τσαντάκι του και έβαζαν πάνω τα δικά τους πράγματα. Όταν αποφάσιζαν να τα μαζέψουν, μαζί με τη δική τους τσάντα, αρπάζαν και το τσαντάκι του ανυποψίαστου θύματος.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Πώς έφτασε στις συλλήψεις η Αντιτρομοκρατική

Η γυναικά, κάθε φορά εμφανιζόταν με διαφορετικό άνδρα-συνεργό και παρουσιάζονταν σα ζευγάρι.  Αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά τους με γυαλιά και μαντήλια, ενώ μετά τις κλοπές αλλάζαν ρούχα στις τουαλέτες.

Την τελευταία φορά, στο πλάι της, ήταν ένας από τους δέκα πιο σεσημασμένους κλέφτες της Χιλής.

Η σπείρα είχε πραγματοποιήσει τέσσερις κλοπές στο αεροδρόμιο. Όμως, οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή τους σε πολλές περισσότερες στο κέντρο της Αθήνας.  

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «χτυπούσε» πεζούς - 180.000 ευρώ η «μπάζα»

Κλεμμένο όπλο αστυνομικού στα ευρήματα

Ανάμεσα στα κλοπιμαία, βρέθηκε και το υπηρεσιακοί όπλο ενός αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το είχαν αρπάξει στην Ερμού και το είχαν πουλήσει σε συμπατριώτη τους. 

Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον ποινικό κώδικα της προηγουμένης κυβέρνησης και η δική τους αναβλήθηκε επ’αόριστον.

Δείτε αναλυτικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα

 
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top