Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «χτυπούσε» πεζούς - 180.000 ευρώ η «μπάζα»

Πάνω 200 φορές συνολικά είχαν συλληφθεί τα μέλη της 

Μια σπείρα που ήταν υπεύθυνη για όλη τη λεγόμενη μικροεγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της είχαν συλληφθεί, συνολικά, πάνω από διακόσιες φορές για παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου, ένα ολόκληρο δωμάτιο στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών γέμισε από τα κλοπιμαία της σπείρας που δεν είχε αφήσει ηλικιωμένο για ηλικιωμένο και γυναικά για γυναικά στο κέντρο της Αθήνας που να μην κλέψει.

Εδώ και μήνες οι 18 συλληφθέντες, όπως φαίνεται και στους χάρτες που έδωσε η αστυνομία κι απεικονίζονται τα σημεία όπου χτυπούσαν, είχαν ρημάξει περαστικούς και τουρίστες στο Σύνταγμα, την Ακρόπολη, τα Εξάρχεια, την Ομόνοια και τον Νέο Κόσμο. Πορτοφόλια, κινητά, τάμπλετ και χρυσαφικά, ήταν οι προτιμήσεις τους. 

Οι ρόλοι της σπείρας

Ο πιο έμπειρος επέλεγε το θύμα. Το δεύτερο άτομο έκανε την κλοπή κι αμέσως έδινε τη λεία σε τρίτο πρόσωπο που φρόντιζε να εξαφανιστεί μέσα στο πλήθος. Πάντα όμως είχαν και τσιλιαδόρο για τον φόβο της αστυνομίας.

Προτιμούσαν τα απομονωμένα μέρη και μέσα σε μια ώρα είχαν πάει τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους στην οδό Μενάνδρου. Πληρώνονταν επί τόπου, έσβηναν τα πάντα από το κινητό τηλέφωνο και το έβαζαν στο ράφι για να το πουλήσουν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν κι επτά κλεπταποδόχους

Έχουν συλληφθεί πάνω από 200 φορές

Όταν συλλαμβάνονταν, περισσότερες από 200 φορές συνολικά, δήλωναν ψεύτικη διεύθυνση, διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες για να δυσκολέψουν τους αστυνομικούς. Η λεία των κλοπιμαίων -σύμφωνα με την αστυνομία- ξεπερνάει τις 180 χιλιάδες ευρώ ενώ πέντε άτομα είναι ήδη έγκλειστοι των φυλάκων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top