Αυτοψία Star στη Χαλκιδική: Βομβαρδισμένο τοπίο μετά τη θεομηνία

Οι άνεμοι σήκωσαν μέχρι και τράκτορα, δέκα τόνων

Οι καταστροφές στη Χαλκιδική αλλά και τα βίντεο ντοκουμέντο που είδαν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. Δεν το χωρά ανθρώπου νους όλα όσα εκτυλίχθηκαν το  βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή, με τους τουρίστες να τρέχουν έντρομοι για να σωθούν από τη μανία του φαινομένου. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Λευκή Γεωργάκη πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές. 

Ο δαιμονισμένος άνεμος που έπνεε με 100 χιλιόμετρα την ώρα, σάρωνε τα πάντα. Μαστίγωνε με μανία ό,τι έβρισκε. Πετούσε ξαπλώστρες σαν... χαρτοπετσέτες. 

Αναποδογύρισε μέχρι και αυτοκίνητα και φορτηγά. Ξήλωσε κάγκελα από μπαλκόνια, ξερίζωσε τεράστια δέντρα. Αποκολλήθηκαν αλουμινένιες, κατασκευές, στέγες κατέρρευσαν σα να ήταν χαρτί. 

Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό, που αρκετοί κατάφεραν να καταγράψουν τους κεραυνούς με τα κινητά τους ακόμα και από την Πιερία, δηλαδή περίπου 160 χιλιόμετρα μακριά! 

Τα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής χτυπήθηκαν αλύπητα. Στέγη έπεσε και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο και όχι ανθρώπους. 

Η παραλία στα Νέα Πλάγια θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Καρέκλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, όλα ξεριζώθηκαν από τον άνεμο και αιωρούνταν, πετούσαν.
Κορμοί δέντρων κόπηκαν σαν κλαράκια και έπεσαν επάνω σε αυτοκίνητα και κολώνες της ΔΕΗ. Ολόκληρα δέντρα καρφώθηκαν σε σπίτια.

Τεράστιοι κορμοί δέντρων ξεριζώθηκαν μέσα στις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές με τα κλαδιά τους. 

Εξήντα παιδάκια σώθηκαν από θαύμα στην κατασκήνωση της Τρίγλιας. Τα παιδιά έτρωγαν στη τραπεζαρία στις 22:00 το βράδυ, όταν είδε ο πατέρας Χρυσόστομος τον καιρό να αγριεύει τα μάζεψε γρήγορα μαζί με τους ομαδάρχες μέσα στους θαλάμους. Λίγο μετά ένα τεράστιο πεύκο έπεσε επάνω στο κιόσκι. 

Η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή που αναποδογύρισε έναν τράκτορα 10 τόνων.

Τα χωριά της Χαλκιδικής μοιάζουν βομβαρδισμένα. Οι αεροφωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής. 

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας από χθες συνδράμουν στο έργο της πυροσβεστικής, ανοίγουν όλες τις διόδους και όλα τα οδικά δίκτυα, σε πρώτο χρόνο τα εθνικά και από εκεί και πέρα τα δρομάκια, έτσι ώστε να μην υπάρχει πουθενά πρόβλημα με την κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την θλίψη του για την τεράστια καταστροφή, με ανάρτηση του στο Τwitter.  

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσηλεύονται. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών», έγραψε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top