Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες σε έξι μέτωπα

Επί ποδός η πυροσβεστική δύναμη

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα πύρινο μπαράζ που εκτυλίχθηκε σε έξι μέτωπα. 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στους Αγίους Θεοδώρους σε δύσβατη περιοχή στο βουνό από κεραυνό.

Επί τόπου επιχειρούσαν αρχικά σαράντα πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.  Στη συνέχεια ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούσαν συνολικά 64 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ από αέρος μετείχαν στην προσπάθεια πυρόσβεσης τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσα σε 14 μόλις ώρες, από τις 06:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 73 αστικές, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Υπηρεσίας σε διάφορα συμβάντα σε 95 περιπτώσεις.

Η φωτιά στη Δίβρη πέρασε μέσα από τα σπίτια

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Δίβρη έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού και έκαψε κάποιες αποθήκες. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο και το χωριό εκκενώθηκε. 

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία - 60 πυροσβέστες (42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα), πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν έντεκα οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο .

Φωτιά στο Πευκί Ευβοίας

Από τις 18:00 το απόγευμα, όμως, μαίνεται μεγάλη φωτιά στο Πευκί της Εύβοιας. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή ανάμεσα στο Πευκί και το Γεράκι και επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στις φλόγες η Ανατολική Μάνη

Το τρίτο μεγάλο μέτωπο που μαίνεται αυτή την ώρα ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα στα Κορογονιάννικα της Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 3 PZL κι ένα ελικόπτερο.Όπως

ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα

Από το μεσημέρι της Τετάρτης εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Αγία Άννα Φθιώτιδας. Σε εξέλιξη όμως, παραμένει και η φωτιά στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον νομό Τρικάλων. Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες. 

Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, έχει ξεσπάσει κοντά σε αποστραγγιστικό κανάλι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top