Δίβρη: Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό - Κάηκαν αποθήκες

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία - εκκενώθηκαν σπίτια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη το απόγευμα στη Δίβρη Φθιώτιδας, η οποία πέρασε μέσα από τον οικισμό και έκαψε κάποιες αποθήκες. 

Οι κάτοικοι σύμφωνα με το LamiaNow συγκεντρώθηκαν στη πλατεία και καλούσαν σε βοήθεια. Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και ευτυχώς η φωτιά στη συνέχεια έφυγε προς το βουνό. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία - 60 πυροσβέστες (42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα), πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν έντεκα οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο .

Στη Δίβρη βρίσκονται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό,  και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα. 

Ακόμα τρεις φωτιές σε εξέλιξη 

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας. Ο αέρας έστειλε τις φλόγες προς το βουνό και όχι στο μοναστήρι, όμως η φορά του αλλάζει συνεχώς και η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς καίγεται δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επίσης, φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, μια ακόμα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top