«Θα χυθεί αίμα» απειλούν οι αναρχικοί – Ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Δίνουν νέο… «ραντεβού» για σήμερα το βράδυ

Με αιματοχυσία απειλούν οι αναρχικοί

Με αιματοχυσία απειλούν ο αναρχικοί σε ανάρτησή τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Διαβάστε επίσης: «Εκρηκτική» νύχτα! Επιθέσεις αναρχικών σε όλη σχεδόν τη χώρα για τον Γιαγτζόγλου

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων η επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, εντάσσεται «στο κύμα αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου».

Αναφέρουν μάλιστα ότι αν πάθει κάτι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο, όσα έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008 θα είναι «μια ευχάριστη ανάμνηση».

«Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνο», αναφέρουν.

Την ίδια ώρα εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, υπό κατάληψη βρίσκεται και η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Ενδεικτικό είναι ότι η χθεσινή νύχτα ήταν «εκρηκτική», αφού εκτός από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, άγνωστοι επιτέθηκαν με φωτοβολίδα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, αλλά και σε ATM τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σημειώθηκαν επίσης πέντε εμπρησμοί αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ επιθέσεις πραγματοποίησαν αναρχικοί σε Πάτρα και Ξάνθη.

Τα επεισόδια έχουν ξεσπάσει με αφορμή την απεργία πείνας και δίψας που πραγματοποιεί ο Ντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητά να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top