«Εκρηκτική» νύχτα! Επιθέσεις αναρχικών σε όλη σχεδόν τη χώρα για τον Γιαγτζόγλου

Μολότοφ στα Εξάρχεια, γκαζάκια σε τράπεζες, καταλήψεις και επιθέσεις σε καταστήματα - Νέα ενημέρωση: 16:43

Νύχτα έντασης η χθεσινή σε διάφορες πόλης της χώρας με πρωταγωνιστές ομάδες αναρχικών που πρωτοστάτησαν σε επεισόδια που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Μετά από το σπάσιμο των βιτρίνων καταστημάτων στην Ερμού, κάτω από την μύτη της αστυνομίας, σειρά είχαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και άνδρες των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τρεις προσαγωγές.

Λίγο αργότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε ATM τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη, ενώ σημειώθηκαν και πέντε εμπρησμοί σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια Αττικής, σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ηπείρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής και σε αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Λιοσίων στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

Τέλος άγνωστοι έκαψαν ΙΧ επί της οδού Ωρομέδοντος στην περιοχή της Άνω Κυψέλης στην Αθήνα και ένα ακόμα επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

«Χτύπησαν» και στην Πάτρα

Αναρχικοί πραγματοποίησαν επιθέσεις και σε καταστήματα, τράπεζες ακόμα και εκκλησίες στην Πάτρα, γεμίζοντας με γκράφιτι τις βιτρίνες και τους τοίχους, ζητώντας την επιστροφή του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ ομάδα 20 περίπου ατόμων άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες, καταστήματα ρούχων μέχρι και εκκλησίες στο κέντρο της Πάτρας.

Κατόπιν κινήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου έγραψαν συνθήματα και στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Επίθεση με πέτρες στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης

Παρόμοια εικόνα και στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, όπου άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δράστες έσπασαν όλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και εξαφανίστηκαν.

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αναρχικούς
 

Τέλος αναρχικοί πραγματοποιούν από χθες το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η πράξη αυτή προστίθεται στις κλιμακούμενες ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κ. Γιαγτζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, είναι στην ένατη μέρα απεργίας πείνας και στην πέμπτη απεργίας.

Χθες μάλιστα είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top