Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά

«Η Ελλάδα σύντομα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τα βήματα που θα γίνουν μαζί με την Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», εκτίμησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Χακάν Τσαβούσογλου, σε συνάντησή του με τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ότι τους μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

«Σήμερα ζω μια μέρα που δεν θα την ξεχάσω», ανέφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και απευθυνόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα τόνισε ότι πρέπει να είναι καλοί πολίτες στην Ελλάδα. «Είσαστε υποχρεωμένοι περισσότερο από όλους προσοχή στις υποχρεώσεις σας σε αυτή τη χώρα. Εμείς θέλουμε να διατηρήσετε μια ζωή ως καλοί πολίτες στο κράτος της Ελλάδας όπου ζείτε και μετά από εσάς οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν να ζουν ως ίσοι πολίτες. Έχετε μια σειρά από δικαιώματα μειονοτικά. Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με αυτά. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ό,τι και να γίνει θα συνεχίσετε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας να εκφράζετε τα αιτήματα και τις απαιτήσεις σας από τους αξιωματούχους του κράτους εδώ και, όταν έρχεστε στην Τουρκία, θα συνεχίζετε να αναφέρετε σε μας τις προσδοκίες σας. Χρέος μας είναι η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα εδώ να συνεχίσει μια ήρεμη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι, εδώ και μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση και από αυτήν έχει επηρεαστεί και η μουσουλμανική μειονότητα. «Η Τουρκία τα τελευταία 20-30 χρόνια έχει διανύσει σημαντική απόσταση και είναι έτοιμη να βοηθήσει σε αυτό και την Ελλάδα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι με τα βήματα που θα κάνουν μαζί Ελλάδα και Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας, σύντομα η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή την οικονομική κρίση. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top