Εκτονώνεται η κατάσταση στη Λέσβο:Μετανάστες έκαψαν κοντέινερ-Πετροπόλεμος και χημικά

Διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησής τους/ Πρώτη ανάρτηση: 10-07-2017 19:35

Χάος και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λέσβο, όταν μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια, εξεγέρθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, όλα ξεκίνησαν όταν  ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών.

Η Αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το προαναχωρησιακό κέντρο, δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Μετά από αυτό η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ. Μέσα στο χώρο βρίσκονται οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Αρχικά, ομάδες μεταναστών δεν άφησαν την Πυροσβεστική να μπει μέσα στο Κέντρο Υποδοχής για να σβήσει τη φωτιά. Μάλιστα οι πυροσβέστες δέχθηκαν και επίθεση με πέτρες, ενώ ζημιές υπέστη ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top