Στους δρόμους ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους – Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Μετά την πορεία συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή

Έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι των δήμων στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, απορρίπτοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για να αρθεί το αδιέξοδο και να λήξουν οι κινητοποιήσεις, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα και η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Διαβάστε επίσης: Μας έπνιξαν τα σκουπίδια! Απεργία σήμερα των εργαζομένων στους Δήμους και μετά… αποφάσεις

Η εκτελεστική επιτροπή μάλιστα της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά τις σημερινές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει νέα συνεδρίαση, ώστε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας να ακούσει τις αποφάσεις των εργαζομένων σήμερα το απόγευμα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί η σύμπραξη του στρατού για την αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Star, Live U, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση, ουσιαστικά οδηγεί το σύνολο των συμβασιούχων στην απόλυση, διότι όπως είπε το Ελεγκτικό Συνέδριο δε θα εγκρίνει τα εντάλματα που θα στείλουν οι δήμοι με την ανανέωση των συμβάσεων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν σε δύο χρόνια. 

Εκτίμησε τέλος ότι ο δρόμος των κινητοποίησεων των εργαζομένων είναι πολύ μακρύς, καλώντας τους συναδέλφους του να είναι καθημερινά σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι και διαλυθούν όπως είπε οι υπηρεσίες καθαριότητας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top