ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ αγροτών και ματ με κατσούνες και χημικά – Δημοσιογράφος του Star δέχτηκε ΕΠΙΘΕΣΗ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν το πρωί της Τετάρτης αγρότες και αστυνομικοί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

H κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Διαδηλωτές σπάσανε με μαγκούρες κλούβες των ΜΑΤ. Στράφηκαν κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στη συνέχεια  με χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης. Κάποιοι σκαρφάλωσαν στις κλούβες, και κάποιοι άλλοι σπάσανε φανάρια με ρόπαλα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν δύο συλλήψεις.

«Προδότες, πουλημένοι, καραγκιόζηδες, κλέφτες», φώναζαν μεταξύ άλλων οι αγρότες.

Ο δημοσιογράφος του Star, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες μετά από ρήψη δακρυγόνων, ενώ ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε.

Oι Κρητικοί ήρθαν ετοιμοπόλεμοι. Είχαν εφοδιαστεί με κατσούνες, τσουγκράνες ακόμη και μάσκες.Έτσι έφτασαν το πρωί στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Έριξαν ρακί σε κάδους απορριμμάτων και έβαλαν φωτιά, καίγοντας παράλληλα και τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να αποκρούσουν με τις ασπίδες τους μπουκάλια,καρέκλες και "βροχή" από πέτρες.

Τα πνεύματα άναψαν, όταν οι Κρητικοί ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, παρουσία των δημοσιογράφων. Ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για "τραμπουκισμούς" και απάντησε ότι θα δεχτεί μία αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων, χωρίς κάμερες!

Οι αγρότες το μεσημέρι έφυγαν από την πλατεία Βάθη και κατευθύνθηκαν στην Κουμουνδούρου. Προσπάθησαν να κάνουν ντου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αστυνομικές κλούβες είχαν φράξει το δρόμο .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top