Φωτογραφία σοκ! Γυναίκα βουτηγμένη στο πετρέλαιο σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο - Τι λέει ο φωτογράφος στο star.gr

Η παραθερίστρια έκατσε στην ακροθαλασσιά

Γυναίκα βουτηγμένη στο πετρέλαιο σε παραλία στο Π. Φάληρο

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία μιας κυρίας, παραθερίστριας σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου, που φαίνεται πασαλειμμένη με πετρέλαιο.

Τα σχόλια των χρηστών των social media ανήκουν στα δύο άκρα: η μια ομάδα αποθεώνει τον φωτογράφο, Max Gyselinck, γράφοντας ότι αναδεικνύει με τρομερό συναίσθημα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, η άλλη ότι τον κατηγορεί ότι έχει «φτιάξει» τη φωτογραφία στο Photoshop και χαρακτηρίζουν άκομψα τη γυναίκα της φωτογραφίας, επειδή «πήγε να κολυμπήσει στα πετρέλαια».

 

O Max, λοιπόν, μίλησε στο star.gr και ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με την επίμαχη φωτογραφία.

«Κατ’ αρχάς, για να τελειώνουμε με αυτό, ως φωτογράφος τηρώ τον κώδικα δεοντολογίας. Ποτέ μα ποτέ δεν θα τροποποιούσα ψηφιακά οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες μου. Το μόνο που μπορεί να κάνω είναι να την κόψω».

 

Η φωτογραφία, όπως εξηγεί ο Max, τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, στην παραλία «Εδέμ» του Παλαιού Φαλήρου. «Ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα λερώθηκε από το πετρέλαιο από τη μέση και κάτω είναι ότι κάθισε στην ακροθαλασσιά». Δεν κολύμπησε, δηλαδή, αλλά κάθισε δίπλα στη θάλασσα. «Δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα της κολύμβησης αυτό που απαθανάτισα, αλλά το πετρέλαιο που είχε κολλήσει στις πέτρες, εκεί που έκατσε».

Η μαύρη θάλασσα (κυριολεκτικά) και η απάντληση που δεν γίνεται

Όπως περιγράφει ο φωτογράφος, οι παραλίες «απέχουν πάρα πολύ από το ‘καθαρό’».

Πράγματι, το πλοίο απάντλησης Lassea, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, εκτός του ότι βρέθηκε χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, είχε πετρελαιοειδή που δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά

Οι πρώτοι έλεγχοι

Παρ’ όλ’ αυτά, οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε οστρακοειδή από τον Σαρωνικό ολοκληρώθηκαν και, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, «τα αποτελέσματα είναι καθαρά».

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι έλεγχοι από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνεχίζονται.

Αναμένουμε, λοιπόν!

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

φωτογραφίες: Facebook/ Max Gyselinck (με την άδεια του καλλιτέχνη), Intime News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top