Τεράστια ζημιά για τους επαγγελματίες η πετρελαιοκηλίδα - Άδεια τα μαγαζιά της παραλιακής, «πεσμένη» η κίνηση στην ψαραγορά

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Από χθες το απόγευμα το Λιμεναρχείο απαγόρευσε στους παράκτιους ψαράδες να βγάζουν τα καϊκια τους από τις μαρίνες, να ασκούν το επάγγελμα τους δηλαδή. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα καθώς πλέον δεν έχουν τρόπο να βγάλουν το ψωμί τους. Την ίδια ώρα, με λουκέτο απειλούνται παραθαλάσσιες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα και Σαρωνικό.

Άδεια τα μαγαζιά της παραλιακής

Η άλλοτε ειδυλλιακή αθηναϊκή ριβιέρα, πλέον παρουσιάζει μια εικόνα πλήρους ερημιάς. Η ζημιά από το πετρέλαιο είναι τόσο σοβαρή, που τα μαγαζιά εμφανίζουν πτώση τζίρου έως και 80%, καθώς ο κόσμος φοβάται και δεν πλησιάζει στις ακτές.

Η Ιωάννα Γκλάβα, υπάλληλος ταβέρνας, λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Star: «Έχει πέσει 80% η δουλειά μας. Ανησυχεί το αφεντικό κι εμείς δεν ξέρουμε αν θα έχουμε μεροκάματο».

Ακόμα και στα ξενοδοχεία πλέον, υπάρχει στη ρεσεψιόν ανακοίνωση η οποία ενημερώνει τους επισκέπτες ώστε να μην κολυμπούν στη θάλασσα λόγω της πετρελαιοκηλίδας.

Ο Νικόλας Σταματόπουλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, λέει πως τα μαγαζιά διανύουν τη χειρότερη περιόδο του έτους:«Η μισή δουλειά έχει πέσει. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να έρθει ο άλλος να κάνει ένα μπάνιο…Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το χειρότερο όλο του χρόνου. Ενώ η ανατολική αττική βούλιαξε»!

Άδεια η ψαραγορά

Στην κεντρική αγορά στην Αθήνα ειδικές ταμπέλες αναφέρουν τον τόπο προέλευσης του ψαριού . Όπως από την Πάρο για παράδειγμα ή σε άλλες περιπτώσεις ακόμα πιο γενική αναφορά, πχ. ψάρια Αιγαίου. Οι έμποροι πάντως ξεκαθαρίζουν πως ποτέ δεν έφερναν ψάρια από το Σαρωνικό, αλλά από τα νησιά.

Ο κόσμος, βέβαια, είναι ακόμα διστακτικός...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top