Ναυάγιο στο Σαρωνικό δέκα ημέρες μετά: Το νέο συγκλονιστικό video από το βυθό της Σαλαμίνας

Εκτός από την επιφάνεια, κίνδυνο αποτελούν και τα πετρελαιοειδή που έχουν κατακάτσει στον πυθμένα

Δέκα ημέρες έχουν περάσει μετά τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα.

Την ώρα που η ζημιά που έχουν υποστεί οι παραλιακές ακτές της Αττικής τόσο σε οικονομικό όσο και σε οικολογικό επίπεδο είναι τεράστια, ανησυχία προκαλεί το νέο συγκλονιστικό video που βλέπει το φως της δημοσιότητας από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη βύθιση του «Αγία Ζώνη 2»: «Άσχετος» πλήρωσε το πετρέλαιο που μετέφερε!

Όπως βλέπετε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες, εκτός από την επιφάνεια της θάλασσας που «μαύρισε» μετά το ναυάγιο, προβλήματα αντιμετωπίζει και ο βυθός, όπου έχει κατακάτσει το μαζούτ.

Όπως επισημαίνει ο Θοδωρής Τσιμπίδης, Διευθυντής του «Αρχιπέλαγος», «δέκα  ημέρες μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη II, η απορρύπανση του θαλάσσιου χώρου έχει επικεντρωθεί σε αυτό που μας ενοχλεί αισθητικά και όχι στο σύνολο των πετρελαιοειδών, δηλαδή και σε αυτά έχουν βυθιστεί και κατακάτσει στον πυθμένα, ή αιωρούνται και μετακινούνται με τα θαλάσσια ρεύματα, αποτελώντας βασική πηγή ρύπανσης και εισόδου τοξικών ουσιών στην τροφική αλυσίδα. Δυστυχώς οι εργασίες απορρύπανσης έχουν επικεντρωθεί στις παραλίες της Αττικής και όχι στην ανατολική Σαλαμίνα – την κυρίως πληγείσα περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο ρυπαντικό φορτίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top