Τι είπε ο δήμαρχος Ελευσίνας μετά το μαχαίρωμα στο star.gr

Η επίθεση από τον συμβασιούχο του Δήμου, η ανακοίνωση, και το δημόσιο ευχαριστώ - Πρώτη ανάρτηση:28-08-2017 20:19

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο Γιώργος Τσουκαλάς

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στο γραφείο του από συμβασιούχο στην καθαριότητα, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς,  μίλησε στο star.gr.

Με... δύο λέξεις, ο κύριος Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του. «Είμαι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Ήρεμος και ψύχραιμος, παρά το σοκ που έζησε το πρωί της Δευτέρας, και το χειρουργείο που έκανε λίγο νωρίτερα, ο κύριος Τσουκαλάς δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο γεγονός. «Είμαι καλά, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω», τόνισε και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του Δήμου μέσω Facebook το απόγευμα της Δευτέρας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

«Ο Δήμος Ελευσίνας ευχαριστεί όλους για το ειλικρινές και θερμό ενδιαφέρον για το περιστατικό που συνέβη το πρωί στο Δημαρχείο.  Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσουκαλάς είναι καλά και συνέρχεται μετά τη φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών του Θριασίου Νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται. Επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της υγείας του Δημάρχου θα εκδίδονται από το Νοσοκομείο. Ο Δήμος Ελευσίνας επίσης θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη Διοίκηση και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου Νοσοκομείου για την άμεση και εξαιρετική ανταπόκριση που επέδειξαν», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Δείτε επίσης: Μαχαίρωσε τον Δήμαρχο που μόλις είχε παντρέψει ένα ζευγάρι! Ο δράστης έφυγε σαν "κύριος"

Δείτε επίσης: Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας

Δείτε επίσης: Άνδρας μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο Δημαρχείο - Τι λένε συνεργάτες του στο star.gr

Λίγο νωρίτερα είχε ζήσει έναν εφιάλτη….

Όπως μεταδώσαμε στο star.gr, ο δήμαρχος βρισκόταν στο γραφείο του, όταν συμβασιούχος εισέβαλε στον χώρο κρατώντας ένα μαχαίρι.

Ένας άντρας γύρω στα 40, συμβασιούχος του Δήμου Ελευσίνας εισέβαλε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, κι επιτέθηκε στον Δήμαρχο.

Λίγο πριν την επίθεση, ο Δήμαρχος είχε μόλις τελέσει έναν πολιτικό γάμο. Έπειτα, επέστρεψε στο γραφείο του για να συνεχίσει με τις υποχρεώσεις του.

Τότε, ο δράστης μπήκε στον χώρο και του επιτέθηκε. Τον μαχαίρωσε 2 φορές, μια στον μηρό και μια στην γάμπα! Στη συνέχεια, αποχώρησε από το γραφείο ανενόχλητος, χωρίς να τον έχει αντιληφθεί κανείς!

Πρόκειται για έναν 8μηνίτη συμβασιούχο στον τομέα της καθαριότητας (χειριστής μηχανήματος), του οποίου η σύμβαση λήγει τον Σεπτέμβρη. Όλα δείχνουν ότι αυτή είναι η αιτία που τον οδήγησε στο να πάρει ένα μαχαίρι και με αυτό να επιτεθεί μέρα μεσημέρι μέσα στο Δημαρχείο, στον κ.Τσουκαλά.

Μια από τις γραμματείς του Δημάρχου είπε στο star.gr ότι ο κύριος Τσουκαλάς νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Στο ερώτημά μας αν διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ και πως ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο για να νοσηλευτεί.

Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές.

Καταδικάζουν την επίθεση Τσίπρας και Σκουρλέτης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδικάζει την επίθεση στον Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επίσης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

"Καταδικάζουμε την επίθεση στο Δήμαρχο Ελευσίνας"

Την επίθεση στον κ. Τσουκαλά καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. 

"Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο. Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον. Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται. Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του", αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ρεπορτάζ:  Άννα Σταματιάδου,Ισμήνη Λέντζου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI-INTIME

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top