Οι τρεις κριτές υποδέχτηκαν τον πρώτο καλεσμένο τους για φέτος, τον οποίο έχουν βάλει στην καρδιά τους όλοι οι διαγωνιζόμενοι που πέρασαν από το MasterChef.
Ο λόγος για τον γνωστό chef και culinary consultant του διαγωνισμού, Νίκος Θωμάς, ο οποίος έφτιαξε λαχταριστά κανελόνια με σουπιές και σπανάκι.
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή του:
Για τα κανελόνια
6 τμχ. κανελόνια
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 8΄ και ρίχνουμε σε παγόνερο.
Για τη γέμιση
125 γρ. σουπιά
80 γρ. μπέικον
70 γρ. πράσο
½ σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
30 γρ. μίσο
Σπόροι κόλιανδρου
Άνηθος
Ξύσμα λεμόνι
Ζωμός μάραθου
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τη σουπιά, το μπέικον, το πράσο και το σκόρδο.
- Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σπασμένους σπόρους κόλιανδρου.
- Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε τη σουπιά και το μπέικον, σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε ζωμό μάραθου, το μίσο και μόλις απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το ξύσμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ζωμός μάραθου
1 ½ λίτρο νερό
250 γρ. ελαιόλαδο
2 τμχ. λευκά κρεμμύδια
1 μάτσο μάραθο
Κουρκουμάς
Ό,τι έχει περισσέψει από τη σουπιά που έχουμε καθαρίσει.
Εκτέλεση
- Όλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών.
Μπεσαμέλ
Ζωμός μάραθου 200 ml
200 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. παρμεζάνα
Χυμός λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το βούτυρο με το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον κρόκο, την παρμεζάνα και διορθώνουμε τη γεύση με χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Κρατάμε στην άκρη λίγο ζωμό και λίγο γάλα για να διορθώνουμε την υφή.
Για το σπανάκι
Σπανάκι
Μυρώνια
Καυκαλήθρες
Φρέσκο κρεμμύδι
Άνηθος
Ξύσμα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μπλανσάρουμε το σπανάκι, το κρυώνουμε καλά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- Τοποθετούμε σε μπασινάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι
Για το Μελάνι σουπιάς
Μελάνι σουπιάς
Νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπασινάκι, διαλύουμε το μελάνι σουπιάς με λίγο νερό και τοποθετούμε σε μπιμπερό.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.