MasterChef: Κανελόνια με σουπιές και σπανάκι από τον Νίκο Θωμά

Βήμα - βήμα η συνταγή του αγαπημένου chef

Οι τρεις κριτές υποδέχτηκαν τον πρώτο καλεσμένο τους για φέτος, τον οποίο έχουν βάλει στην καρδιά τους όλοι οι διαγωνιζόμενοι που πέρασαν από το MasterChef.

Ο λόγος για τον γνωστό chef και culinary consultant του διαγωνισμού, Νίκος Θωμάς, ο οποίος έφτιαξε λαχταριστά κανελόνια με σουπιές και σπανάκι

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή του:

Για τα κανελόνια

6 τμχ. κανελόνια

Εκτέλεση

  •  Βράζουμε για 8΄ και ρίχνουμε σε παγόνερο.

Για τη γέμιση

125 γρ. σουπιά

80 γρ. μπέικον

70 γρ. πράσο

½ σκελίδα σκόρδο

100 ml λευκό κρασί

30 γρ. μίσο

Σπόροι κόλιανδρου

Άνηθος

Ξύσμα λεμόνι

Ζωμός μάραθου

Εκτέλεση

  •  Ψιλοκόβουμε τη σουπιά, το μπέικον, το πράσο και το σκόρδο.
  •  Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σπασμένους σπόρους κόλιανδρου.
  •  Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε τη σουπιά και το μπέικον, σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.
  •  Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε ζωμό μάραθου, το μίσο και μόλις απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το ξύσμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ζωμός μάραθου

1 ½ λίτρο νερό

250 γρ. ελαιόλαδο

2 τμχ. λευκά κρεμμύδια

1 μάτσο μάραθο

Κουρκουμάς

Ό,τι έχει περισσέψει από τη σουπιά που έχουμε καθαρίσει.

Εκτέλεση

  •  Όλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών.

Μπεσαμέλ

Ζωμός μάραθου 200 ml

200 ml γάλα

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. παρμεζάνα

Χυμός λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  •  Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το βούτυρο με το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
  •  Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά και ανακατεύουμε.
  •  Ρίχνουμε τον κρόκο, την παρμεζάνα και διορθώνουμε τη γεύση με χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  •  Κρατάμε στην άκρη λίγο ζωμό και λίγο γάλα για να διορθώνουμε την υφή.

Για το σπανάκι

Σπανάκι

Μυρώνια

Καυκαλήθρες

Φρέσκο κρεμμύδι

Άνηθος

Ξύσμα λεμόνι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  •  Μπλανσάρουμε το σπανάκι, το κρυώνουμε καλά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
  •  Τοποθετούμε σε μπασινάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι

Για το Μελάνι σουπιάς

Μελάνι σουπιάς

Νερό

Εκτέλεση

  •  Σε ένα μπασινάκι, διαλύουμε το μελάνι σουπιάς με λίγο νερό και τοποθετούμε σε μπιμπερό.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top