Αν σας αρέσει το κοτόπουλο, μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μετά τη συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και κοτόπουλο στον φούρνο με μανιτάρια ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star άλλη μία ενδιαφέρουσα συνταγή.
Μία άλλη συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο- Τι να βάλετε αντί για πατάτες
Ο σεφ ετοίμασε κοτόπουλο με πορτοκάλι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά για το κοτόπουλο
· 500γρ. στήθος κοτόπουλου
· 100γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 2 μεγάλα αυγά
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού
· Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
· 2κ.σ σάλτσα σόγιας
· 50γρ. μέλι
· 2σκ. σκόρδο
· 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
· 2 κ.σ. κορν φλάουρ
· 10γρ. σουσάμι
· 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 500γρ. Ρύζι μπασμάτι βρασμένο
Εκτέλεση για το κοτόπουλο
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
· Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
· Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, σε ένα άλλο αυγά χτυπημένα και άλλο ένα φρυγανιά.
· Βυθίζουμε το κοτόπουλο σε αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος καλύπτουμε με φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
· Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί με λαδόκολλα.
· Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Εκτέλεση για τη σάλτσα πορτοκαλιού
· Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας, μέλι, σκόρδο, τζίντζερ και κορν φλάουρ.
· Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, για 5 λεπτά.
· Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
· Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από ρύζι με ξύσμα πορτοκαλιού, σουσάμι και κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.