Βαρεθήκατε να τρώτε κοτόπουλο με πατάτες; Δείτε μία διαφορετική συνταγή

Συνταγή για κοτόπουλο με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το κοτόπουλο, μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μετά τη συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και κοτόπουλο στον φούρνο με μανιτάρια ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star άλλη μία ενδιαφέρουσα συνταγή.

Μία άλλη συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο- Τι να βάλετε αντί για πατάτες

Ο σεφ ετοίμασε κοτόπουλο με πορτοκάλι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Tips για να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο στον φούρνο

Υλικά για το κοτόπουλο

· 500γρ. στήθος κοτόπουλου
· 100γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 2 μεγάλα αυγά
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού

· Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
· 2κ.σ σάλτσα σόγιας
· 50γρ. μέλι
· 2σκ. σκόρδο
· 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
· 2 κ.σ. κορν φλάουρ
· 10γρ. σουσάμι
· 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 500γρ. Ρύζι μπασμάτι βρασμένο

Σας αρέσει το κοτόπουλο; Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
· Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
· Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, σε ένα άλλο αυγά χτυπημένα και άλλο ένα φρυγανιά.
· Βυθίζουμε το κοτόπουλο σε αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος καλύπτουμε με φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
· Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί με λαδόκολλα.
· Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Εκτέλεση για τη σάλτσα πορτοκαλιού

· Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας, μέλι, σκόρδο, τζίντζερ και κορν φλάουρ.
· Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, για 5 λεπτά.
· Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
· Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από ρύζι με ξύσμα πορτοκαλιού, σουσάμι και κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top