Ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Τιραμισού για να «ξυπνήσει» γλυκά εμάς και τον ουρανίσκο μας. Δείτε πώς θα το ετοιμάσετε!
Υλικά:
Για το τιραμισού
● 500 γρ. Νερό ζεστό
● 3 κ.σ. Στιγμιαίο καφέ
● 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 2 Πακέτα σαβουαγιάρ
● 2 κ.σ. Λικέρ Αμαρέτο
● 4 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
Για την κρέμα
● 800 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
● 500 γρ. Τυρί μασκαρπόνε, κρύο
● 4 κ.γ. Ζάχαρη άχνη
Τάρτα με μήλα και αλατισμένη καραμέλα - Εύκολη και οικονομική
Εκτέλεση:
Για την κρέμα
● Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
● Προσθέτουμε σαν κορδόνι την κρέμα γάλακτος, καθώς ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί, να σφίξει και να στέκεται το μείγμα.
● Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Εκτέλεση
● Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη, το νερό, το λικέρ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν.
● Βουτάμε για λίγο, ένα – ένα τη μισή ποσότητα σαβαγιάρ από τη ζαχαρωμένη τους πλευρά μέσα στο μείγμα με τον καφέ και στην συνέχεια τα τοποθετούμε με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα πυρίμαχο ταψί 33x27εκ. , ώστε να καλύψουμε τη βάση του.
● Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα από την κρέμα τυρί ομοιόμορφα, ώστε να τα καλύψουμε.
● Επαναλαμβάνουμε τα δύο παραπάνω βήματα και με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ολοκληρώσουμε το γλυκό μας.
● Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σφίξει η κρέμα και να στέκεται, για 120 λεπτά.
● Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με κοσκινισμένο κακάο.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.