Τάρτα με μήλα και αλατισμένη καραμέλα - Εύκολη και οικονομική

Γλυκό διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία απολαυστική (και άκρως οικονομική) τάρτα μήλου μας ετοιμάζει σημέρα ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Η σάλτσα αλατισμένης καραμέλας δημιουργεί την τέλεια αντίθεση. Δείτε τη συνταγή!

Δύο εύκολες συνταγές για γλυκά με μπανάνα που θα λατρέψουν όλοι

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 Αυγό

Για τη γέμιση

  •  5 Κόκκινα μήλα μεσαία
  •  100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  •  30 γρ. Βούτυρο
  •  1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

Για την αλατισμένη καραμέλα

  • 1/2 συσκευασία Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

Μπουγάτσα με ανάλαφρη κρέμα

Εκτέλεση: 

Για τη γέμιση
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη, στρωμένη ομοιόμορφα στη βάση του.
• Το τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
• Ανακατεύουμε την καραμέλα με μια κουτάλα ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες, προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά.
• Πλένουμε τα μήλα με νερό, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με το κοτσάνια και τα κόβουμε σε κύβους, μέχρι 1 1/2 εκ. .
• Ρίχνουμε τα μήλα στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε μαζί με την καραμέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο, ώστε να χάσουν αρκετά υγρά, να μαλακώσουν και να μελώσουν.
• Προσθέτουμε την κανέλα στο τηγάνι, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι για λίγο στην άκρη, να κρυώσουν.

Μεσσηνιακή πορτοκαλόπιτα - Το γλυκό που λιώνει στο στόμα

Για τη ζύμη
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά ανάμεσα στα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
• Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας για τάρτες, 26 εκ. .
• Μεταφέρουμε μέσα τα 2/3 από τη ζύμη και τη στρώνουμε ισόποσα με τα χέρια μας στη βάση της τάρτας και στα τοιχώματα, ώστε να σχηματίσουμε το γείσο.
• Αφού στρώσουμε τη ζύμη, την πατάμε ελαφρώς από πάνω σε όλη την επιφάνειά της με τη βάση ενός ποτηριού.
• Μεταφέρουμε στη ζύμη τη γέμιση με τα μήλα από το τηγάνι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να καλύψουμε τη βάση της.
• Τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε σε μικρά κομμάτια επάνω από τη γέμιση με τα μήλα, ώστε να την καλύψουμε με μια στρώση.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Για την αλατισμένη καραμέλα
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχει μια ρευστή και λεία υφή η σάλτσα.
• Ρίχνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι από μικρή απόσταση την σάλτσα καραμέλας επάνω από την τάρτα, ώστε να σχηματίσουμε πολλές λεπτές γραμμές στην επιφάνειά της.
• Σερβίρουμε την τάρτα κομμένη σε κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top