Μεσσηνιακή πορτοκαλόπιτα - Το γλυκό που λιώνει στο στόμα

Μία συνταγή δια χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Είναι από τα γλυκά που αγαπάμε για την «γεμάτη» τους γεύση, το πλούσιο άρωμα και την απαλή υφή τους. Ο Πάνος Κουμουνδούρος μπαίνει στην κουζίνα του Breakfast@Star και μας ετοιμάζει απολαυστική πορτοκαλόπιτα από την Μεσσηνία. Δες πώς θα την ετοιμάσεις βήμα - βήμα!

Συνταγή για ανάλαφρη γαλατόπιτα διά χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Υλικά

  • 280 γρ. πορτοκάλια (πολτοποιήμενα) μόνο σάρκα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 140 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκαλι
  • 10 γρ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αμπούλες Βανιλίνη

Για το σιρόπι:

  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 550 γρ. νερό
  • 200 γρ.  χυμό πορτοκαλί
  • Φλούδα πορτοκαλιού

Λουκουμάδες φούρνου - Πιο υγιεινοί, αλλά εξίσου απολαυστικοί

Εκτέλεση

  • Αρχικά, ξεκινάμε παρασκευάζοντας το σιρόπι
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι ,ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με την πορτοκαλοπιτα. Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπολ με ενα σύρμα χειρός να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φύλλα.
  • Προσθέτουμε και τα ψημένα και σπασμένα φύλλα ανακατεύοντας με τα χέρια προσεκτικά
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 περίπου εκατοστών και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 45-60 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό 5 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο με το μισό κρύο σιρόπι αρχικά και το υπόλοιπο 10 λεπτά αργότερα. 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top