Λουκουμάδες φούρνου - Πιο υγιεινοί, αλλά εξίσου απολαυστικοί

Μία παιχνιδιάρικη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία γλυκιά συνταγή μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Λουκουμάδες στον φούρνο με την ίδια απόλαυση, αλλά λιγότερες θερμίδες. Δείτε τη συνταγή βήμα - βήμα!

Συνταγή για ανάλαφρη γαλατόπιτα διά χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Υλικά:

•    500 γρ. αλεύρι γ. ο. χ. 
•    200 γρ. νερό 
•    2 κ.σ. φρέσκο γάλα 3,5%
•    3 φακελάκια ξηρή μαγιά 
•    1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη 
•    60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
•    1 μέτριο αυγό 
•    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
•    ½ κ.γ. αλάτι
•    2 κ.σ. ηλιέλαιο για το μπολ 

Υλικά  για το σερβίρισμα 

•    80 γρ. βούτυρο 
•    200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 

Φθινοπωρινή μηλόπιτα με 4 μόλις υλικά - Το τέλειο γλυκό για αυτή την εποχή

Εκτέλεση

•    Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους  τα υλικά, για 3’. 
•    Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα μαλακό ζυμάρι με λεία υφή, για περίπου 6’.
•    Αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ με το ηλιέλαιο, πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα το ζυμάρι, το μεταφέρουμε στο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει για περίπου 20’.
•    Τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό στρογγυλό φύλλο με πάχος μέχρι 2 εκ. 
•    Κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπάτ (5 εκ.)
•    Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί (33*40) μεταφέρουμε και τοποθετούμε επάνω του τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης με απόσταση μεταξύ τους, το ένα δίπλα στο άλλο. 
•    Κάνουμε με ένα μικρότερο κουπάτ (2 εκ.) μια τρύπα στο κέντρο κάθε στρογγυλής ζύμης, σκεπάζουμε με πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν οι λουκουμάδες για περίπου 45’. 
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
•    Αφαιρούμε την πετσέτα από το ταψί και ψήνουμε τους λουκουμάδες στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά, περίπου 8’ με 10’. 
•    Αφήνουμε τους λουκουμάδες να κρυώσουν καλά, περίπου 30’. 

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

•    Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια σε ένα πυρίμαχο μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 850 watt για 2’.
•    Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο ισόποσα σε όλους τους λουκουμάδες από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τους βουτάμε στο μπολ με τη ζάχαρη ώστε να τους καλύψουμε εξωτερικά. 
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top