Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά

Μία υγιεινή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία υπέροχη συνταγή στον φούρνο μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά στον φούρνο και τα κρεατικά είναι στα καλύτερα τους. 

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκι και πατάτες

Υλικά:

Υλικά για τα μπιφτέκια γαλοπούλας 
•    1 κιλό κιμά γαλοπούλας 
•    1 ½ μεσαίο καρότο 
•    1 μεσαίο ξερό κόκκινο κρεμμύδι 
•    1 αυγό 
•    100 γρ. ελαιόλαδο 
•    30 γρ. παρμεζάνα 
•    1 κ.σ. μουστάρδα 
•    100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο 
•    1/6 ματσάκι φρέσκο άνηθο 
•    ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
•    ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
•    ¼ κ.γ. μπούκοβο 
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι   

Υλικά για το αρωματικό τυρί 
•    150 γρ. κρέμα τυρί 
•    4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
•    4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
•    4 φύλλα φρέσκο δυόσμο

Υλικά για τα ψητά λαχανικά 
•    1 μέτριο κολοκυθάκι 
•    1 μέτρια μελιτζάνα 
•    1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης 
•    1 μεγάλη πράσινη πιπεριά 
•    150 γρ. μπρόκολο
•    150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 
•    2 σκελίδες σκόρδο 
•    4 κ.σ. ελαιόλαδο 
•    ½ λεμόνι το χυμό  
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα 
•    2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο 

Τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό - Χορταστικά και απολαυστικά

Εκτέλεση:

Εκτέλεση για το αρωματικό τυρί
•    Προσθέτουμε σε ένα μπολ το κρέμα τυρί, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
•    Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί (25*33).
•    Χωρίζουμε το κρέμα τυρί με ένα μικρό κουτάλι σε 8 στρογγυλές μερίδες και τις τοποθετούμε με απόσταση τη μία από την άλλη στο ταψί.
•    Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη ώστε να παγώσει το κρέμα τυρί, για 45’.  

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια γαλοπούλας 
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στου 180°C.

•    Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 
•    Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μια μαρίζ και αφήνουμε να χάσουν τα λαχανικά μας όλη τους την υγρασία, για περίπου 5’. 
•    Αφήνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι να κρυώσει για 10’.
•    Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, φοράμε γάντια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας να αναμειχθούν μεταξύ τους, για 30’’. 
•    Ρίχνουμε τη τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το μείγμα με το κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
•    Χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες των 180 γρ., τις πλάθουμε μια - μια σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνουν επίπεδα και προσθέτουμε στο κέντρο τους από ένα παγωμένο μπαλάκι με τυρί κρέμα. 
•    Ενώνουμε προς τα πάνω τις άκρες του κιμά, τις πιέζουμε μεταξύ τους, ώστε να τυλίξουμε εξωτερικά το τυρί και πλάθουμε με απαλές κινήσεις σε οβάλ σχήμα.
•    Τοποθετούμε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 45’. 
•    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα σχαροτήγανο. 
•    ψήνουμε τμηματικά τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και το σχήμα των γραμμών του τηγανιού, για περίπου 1 ½ ‘ από κάθε πλευρά. 
•    Αλλάζουμε με ένα καινούργιο, το αντικολλητικό χαρτί που είχαμε στρώσει προηγουμένως στο ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μπιφτέκια μας.
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου,  για 8’ με 10’.

Εκτέλεση για τα ψητά λαχανικά 
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στου 220°C.
•    Κόβουμε το κολοκυθάκι σε πλαγιαστές φέτες με πάχος ½ εκ. και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
•    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες με πάχος ½ εκ. και τις μεταφέρουμε στο μπολ. 
•    Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε κομμάτια 4 με 5 εκατοστά, τις μεταφέρουμε στο μπολ μαζί με το μπρόκολο κομμένο σε τούφες και τα μανιτάρια.
•    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ με το ελαιόλαδο, αλείφουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε, το χυμό λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. 
•    Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί (33*40) και στρώνουμε επάνω του τα λαχανικά, το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω από το άλλο. 
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για 12 ‘ με 15’. 
•    Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά με κρέμα βαλσάμικο από πάνω, τα μπιφτέκια γαλοπούλας από δίπλα και απολαμβάνουμε. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top