Τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό - Χορταστικά και απολαυστικά

Μία συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Tacos με σπιτικό γύρο χοιρινό μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Μία πραγματικά χορταστική συνταγή που θα λατρέψουν οι μικροί και οι μεγάλοι της οικογένειας. Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε! 

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες στον φούρνο

Συνταγή για τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό

Υλικά

· 800 γρ. λεπτά μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

· ½ κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

· ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά

· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

· ½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη

· ½ κόκκινο μήλο

· 1 κ.σ. αλάτι

· ½ κ.σ. πιπέρι

· 80 γρ. ξύδι

· 120 γρ. χυμό μήλου

Υλικά για σερβίρισμα

· 6 μικρές τορτίγιες

· ½ ξερό λευκό κρεμμύδι

· 1 ντομάτα

· 1/6 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

· 140 γρ. τζατζίκι

· Αλάτι

Sandwich με ψωμί τσιαπάτα και μοσχαρίσια μπριζόλα

Εκτέλεση

· Αρχικά, κόβουμε το μήλο σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

· Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το χυμό μήλου και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1’.

· Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ τα μπριζολάκια και κάνουμε ένα απαλό μασάζ με τα χέρια μας, ώστε η μαρινάδα να αγκαλιάσει ομοιόμορφα το κρέας μας.

· Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά μπορούμε και ένα ολόκληρο βράδυ.

· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

· Βγάζουμε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα, αφαιρούμε τα κομμάτια μήλου, τα στραγγίζουμε και τα ψήνουμε τμηματικά στο τηγάνι για 2 ½ ‘ από κάθε πλευρά.

· Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10’.

· Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα μπριζολάκια κατά πλάτος σε λεπτές φέτες, τις μεταφέρουμε ξανά στο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να τραβήξουν όσα περισσότερα υγρά έχει μέσα .

Ήρθε η ώρα για λαχταριστά γλυκά ψυγείου! - Δείτε τρεις εύκολες συνταγές

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

· Κόβουμε τη ντομάτα σε 4 ίσα κομμάτια αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σπόρια από το εσωτερικό της, την κόβουμε σε μικρούς κύβους, μέχρι ½ εκατοστό και τη ρίχνουμε στο μπολ με το κρεμμύδι.

· Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα μεγάλο κουτάλι και αφήνουμε το μπολ για λίγο στην άκρη.

· Τοποθετούμε σε ένα καθαρό ξύλο κοπής ή στον πάγκο μας, τις τορτίγιες, προσθέτουμε από 1 κ.σ. τζατζίκι στο κέντρο τους και το απλώνουμε με το πίσω μέρος από το κουτάλι, κατά μήκος σε μια ευθεία γραμμή.

· Μοιράζουμε το γύρο ισόποσα στις τορτίγιες επάνω από το τζατζίκι, απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τη ντομάτα και διπλώνουμε στη μέση.

· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top