Sandwich με ψωμί τσιαπάτα και μοσχαρίσια μπριζόλα

Ένα χορταστικό sandwich δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα χορταστικό sandwich με μοσχαρίσια μπριζόλα στο εσωτερικό μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης, κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast @Star. Το απόλυτο sandwich για όσους αγαπούν να πειραματίζονται στην κουζίνα τους. 

Kαλοκαιρινή σαλάτα με χταπόδι και πλιγούρι

Υλικά

· 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες 250 γρ. η κάθε μία χωρίς κόκκαλο

· 2 ψωμιά τσιαπάτα

· 120 γρ. μανιτάρια λευκά

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο

· 40 γρ. baby ρόκα

· 8 ντοματίνια κόκκινα

· 80 γρ. μπλε τυρί

· 4 κ.σ. μαγιονέζα

· 1 ½ κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή απαλή

· 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

· 2 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

· 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

· 1 κ.σ. βούτυρο

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Zουμερή χοιρινή πανσέτα με λαχανικά

Υλικά για σερβίρισμα

· Ανάμεικτη σαλάτα

· 6 ντοματίνια

· 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Εκτέλεση

· Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

· Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο τις μπριζόλες , τις πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά για 4’ με 5’.

· Τις μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για λίγο.

· Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε μέσα, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε πολύ καλά 8’.

· Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε το φρέσκο θυμάρι το ρίχνουμε στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ για λίγο.

· Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.

· Κόβουμε τις τσιαπάτες από το πλάι οριζόντια στη μέση και τις ψήνουμε στο τηγανιού για 1’ από κάθε πλευρά.

· Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τη μουστάρδα μαζί με τη μαγιονέζα και μόλις είναι έτοιμο το ψωμί αλείφουμε ομοιόμορφα τις εσωτερικές του πλευρές.

· Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα στρώνουμε στις βάσεις από τα ψωμάκια και κρατάμε τα καπάκια στην άκρη για το τέλος.

· Βάζουμε τα φύλλα ρόκας πάνω από τα ντοματίνια, κόβουμε το κρέας κατά πλάτος σε λεπτές πλάγιες λωρίδες και το τοποθετούμε από πάνω.

· Μοιράζουμε ισόποσα στα σάντουιτς τα μανιτάρια, σπάμε σε μικρά κομμάτια το μπλε τυρί με τα χέρια μας σε ένα μπολ, το μοιράζουμε επάνω από τα μανιτάρια και σκεπάζουμε τα σάντουιτς με τα ψωμάκια που έχουμε κρατήσει.

· Σερβίρουμε μαζί με την ανάμεικτη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βαλσάμικο από πάνω και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top