Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκι και πατάτες

Μία μαμαδίστικη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα πιάτο γεμάτο αγάπη και θαλπωρή μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μοσχαράκι κοκκινιστικό με κολοκυθάκι και πατάτες και το αποτέλεσμα έχει γεύση... μαμάς. 

Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι, κόκκινες φακές και φέτα

Υλικά:

  •  1 κιλό Μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  •  3 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  •  1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  •  1 Σκελίδα σκόρδο
  •  1 Καρότο
  •  2 μέτρια Κολοκυθάκια
  •  3 μέτριες Πατάτες
  •  80 γρ. Ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
  •  60 γρ. Λευκό κρασί
  •  400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  •  500 γρ. Ζωμό λαχανικών
  •  1 Φύλλο δάφνης
  •  1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  •  1/2 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη
  •  1 1/2 Ξυλάκι κανέλα
  •  1/6 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χορτόπιτα με καλαμποκίσιο αλεύρι

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
• Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τις μερίδες μόσχου και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι, τις πιάνουμε με μια τσιμπίδα, τις τινάζουμε, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα, τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες μαζί με το καρότο, κόβουμε το καρότο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε μέτριες ροδέλες.
• Κόβουμε τις πατάτες σταυρωτά κατά μήκος και στη συνέχεια σε μέτριους κύβους. Τις προσθέτουμε μαζί με το καρότο στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 60 λεπτά.
• Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση κατά πλάτος, στη συνέχεια σε μέτρια κομμάτια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε με κλειστό το καπάκι για ακόμα 15 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε στην άκρη, εκτός φωτιάς, για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top