Χορτόπιτα με καλαμποκίσιο αλεύρι

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία απολαυστική χορτόπιτα με καλαμποκίσιο αλεύρι μας ετοίμασε μέσα στην εβδομάδα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Breakfast@Star. Επειδή, λοιπόν, έρχεται Σαββατοκύριακο και θα έχουμε χρόνο, εμείς την επαναφέρουμε στη μνήμη μας. Δείτε πώς θα την ετοιμάσετε παρακάτω!

Συνταγή για χορταστική κοτόπιτα

Υλικά για τον χυλό

  • 500 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. Γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 450 γρ. Νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 3 κ.σ. Καλαμποκάλευρο για το ταψί

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο στον φούρνο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό Χόρτα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια)
  •  2 Πράσα
  •  3 Φρέσκα κρεμμύδια
  •  250 γρ. Τυρί φέτα
  •  1 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
  •  1 Αυγό
  •  200 γρ. Ελαιόλαδο
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών - Όσοι δεν αγαπούν το κρέας θα το λατρέψουν

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση
• Πλένουμε καλά με νερό τα χόρτα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
• Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

Για τον χυλό
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Ρίχνουμε τμηματικά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά και να έχουμε, ένα όχι πολύ ρευστό χυλό – κουρκούτι.
• Σε ένα ταψί 26x34 εκ. αλείφουμε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο για το άλειμμα τα τοιχώματα και τη βάση, το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα και το τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα το μισό χυλό στη βάση το ταψιού.
• Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του το μείγμα της γέμισης και την πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας από πάνω, ώστε να μπει λίγο μέσα στον χυλό και να γίνει επίπεδη.
• Τοποθετούμε από πάνω σε διάφορα σημεία τον υπόλοιπο χυλό και τον απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να καλύψουμε το μείγμα με τα χόρτα.
• Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια του χυλού.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 60 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top